Dødsfald: Kirsten Prytz Clausen


Dødsfald: Kirsten Prytz Clausen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kirsten Prytz Clausen, Randers, tidligere Aarhus, er død, 89 år.

Kirsten Prytz Clausen voksede op og havde sin skolegang i Aarhus. Hun blev student fra Marselisborg Gymnasium i 1947, men udsatte det videre studium for at rejse til Norge, hvor hun arbejdede i et kunstmalerhjem.

Tilbage i Danmark begyndte hun på teologistudiet, men allerede i teenageårene havde hun mødt Johs Prytz Clausen, der læste medicin, og i 1952 giftede parret sig. Den megen flytten rundt, som hans uddannelse krævede, gjorde det vanskeligt for Kirsten Prytz Clausen at fortsætte sine studier. Hun satte teologien på stand-by og helligede sig i de følgende år familielivet med ægtemanden og de tre døtre.

Lysten til at videreuddanne sig var imidlertid intakt, så i 1967 begyndte Kirsten Prytz Clausen på Ballerup Seminarium, tre år senere forlod hun Marselisborg Seminarium med en læreruddannelse i hånden. I 1973 fik hun ansættelse på den private Forberedelsesskolen i Randers, hvortil familien var flyttet. Her var hun en skattet lærer frem til sin pension i 1986.

Livet igennem var kunst og kultur både Kirsten og Johs Prytz Clausens store interesse. Grækenland, Israel, Italien var nogle af deres rejsemål, og med et sommerhus i Skagen var de midt i natur, kultur og kunst. Men først og sidst var det maleriet, der optog Kirsten Prytz Clausen. En arv, hun fik med hjemmefra, hvor begge hendes forældre malede, hendes ungpige-ophold i Norge var da også en direkte udløber heraf.

Hun udtrykte sig mest på lærred med olie eller akryl og søgte hele tiden at udvikle sig på kurser, ikke mindst på FOF's kunstskole hos kunstneren Aage Arbjerg. Men hun fulgte også ofte med staffeli og pensler Johs Prytz Clausen på hans vikariater i Norge og Sverige. Gennem årene blev det til flere udstillinger, og her trådte ægtemanden til, når malerierne skulle hænges op. I det hele taget fyldte familien godt ved siden af maleriet. Børnene og især børnebørnenes liv optog hende meget.

Kirsten Prytz Clausen døde blot fem dage før sin 90-års fødselsdag. Hun efterlader, foruden ægtemanden, tre døtre, svigerbørn, seks børnebørn og et oldebarn.

/HG

Dødsfald: Kirsten Prytz Clausen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce