Dødsfald: Leif Ludwig Albertsen


Dødsfald: Leif Ludwig Albertsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere professor ved Aarhus Universitet Leif Ludwig Albertsen, Højbjerg, er død, 80 år.

Leif Ludwig Albertsen var født i Odense. Hans mor var østriger, og han voksede op som tosproget.

Leif Ludwig Albertsen blev cand.mag. i tysk og latin fra Aarhus Universitet i 1960, hvor han også kom til at udøve sin livsgerning ved Institut for Germansk Filologi. Efter ti år som amanuensis i tysk filologi var han i 30 år professor i samme fag frem til 2002, hvor han gik på pension. Men også udlandet kaldte indimellem, og han var gæsteprofessor i Australien, Tyskland, Sydafrika og Østrig.

Han med til at opbygge tætte relationer til beslægtede institutter ved universiteterne i Kiel og Greifswald. I en lang årrække holdt Kieler- og Aarhusgermanister årligt et symposion på Sandbjerg Slot med deltagelse af både sprog- og litteraturforskere. I Greifswald var også afdelingen for skandinavisk impliceret, og der blev i 1980erne skiftevis holdt møder i Aarhus og Greifswald.

Med tidsskriftet AUGIAS etableredes et lokalt publikationsforum, der også tiltrak internationale navne, og som udkom med 65 numre, det sidste i 2005.

I 1990 blev han tildelt et ophold i æresboligen De Rahbekske Mindestuer på Frederiksberg i København. Et ophold, der blandt andet resulterede i en meget rost bog om Jens Baggesen.

Leif Ludwig Albertsen har skrevet mange andre bøger end den - bøger, der både viser hans lune og hans lærdom. I mange år var han fast kronikør i Århus Stiftstidende, hvor han med megen humor causerede over emner, der optog ham.

Foruden litteraturen var musikken en livsledsager og førte til bidrag i »Hymnologiske Meddelelser«. En særlig fornøjelse var det for ham i 1960erne under et studieophold i Leipzig at spille klaver en aften i Auerbachs Keller som afløser for den faste pianist.

Leif Ludwig Albertsen var de sidste måneder stærkt svækket, men han havde stadig stor glæde af sit klaver.

Leif Ludwig Albertsen efterlader sig sin hustru, Ilsa.

il

Dødsfald: Leif Ludwig Albertsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce