Dødsfald: Niels Olav Christensen


Dødsfald: Niels Olav Christensen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lærer Niels Olav Christensen, Åbyhøj, er død, 66 år.

Niels Olav Christensen voksede op i et lærerhjem i Skals. Allerede i gymnasietiden på Viborg Katedralskole engagerede han sig med stor ihærdighed i det elevpolitiske arbejde og altid ud fra sit grundsynspunkt som en forkæmper for dem nederst i hierarkiet. Han blev derfor hurtigt elevrådsformand - i øvrigt sekunderet af en vis Anders Fogh Rasmussen som elevrådssekretær.

Niels Olav Christensen uddannede sig til lærer på Århus Seminarium og blev som nyuddannet ansat på Næshøjskolen i Harlev. Han underviste bl.a. i dansk og samfundsfag, og som i alt, hvad han foretog sig, var også hans undervisning præget af dedikation, kreativitet og engagement.

På Næshøjskolen blev Niels Olav Christensen valgt som tillidsrepræsentant og med sin oratoriske begavelse, der bl.a. kom til udtryk på de årlige generalforsamlinger i lærerforeningen, blev han efterhånden en kendt profil i det århusianske skolemiljø. I 1970'erne havde Niels Olav Christensen sit politiske udgangspunkt hos KAP på den yderste venstrefløj, men i takt med tiden bevægede han sig efterhånden ind imod et mere moderat og rummeligt ståsted, og i 1980'erne blev han medlem af styrelsen for Århus Lærerforening. Niels Olav Christensen var i de år også redaktør af foreningens blad "Skolen", hvor han dermed fik mulighed for at udfolde sin skarpe og til tider ironiske pen på tryk.

Efter 23 år på Næshøjskolen besluttede Niels Olav Christensen at realisere drømmen om at prøve kræfter med opgaven som skoleleder. Han kom i 1998 til Malling Skole, men fandt sig aldrig til rette i rollen og lod sig pensionere fra Århus Kommunale Skolevæsen i 2007.

Niels Olav Christensen havde mange talenter. Han spillede klaver og trommer og dannede både et lærerband på Næshøjskolen og et andet orkester, der spillede til fester. Han var også en udpræget handyman og omsatte dette talent til firmaet N.O.C. Gør-det-selv, hvor han løste håndværkeropgaver for folk. Senere omdannede han firmaet til et integrationsprojekt, og det videreføres i dag af en af hans afghanskfødte medarbejdere.

Niels Olav Christensen fik to børn i sit første ægteskab med Inge Witt. I 1999 giftede han sig med Ellen Enggaard, som bragte endnu en datter med ind i familien. Parret har gennem hele ægteskabet boet i Åbyhøj og har med tiden fået seks børnebørn, som Niels Olav Christensen tilbragte mange lykkelige stunder sammen med.

Niels Olav Christensen levede i otte år med en kræftdiagnose, der førte til en indlæggelse på Hospice Djursland i januar. Han blev imidlertid udskrevet herfra 1. juni og døde 10 dage senere i sit hjem. Han efterlader sin hustru og deres tre børn samt de seks børnebørn.

kit

Dødsfald: Niels Olav Christensen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce