Dødsfald: Peter Fahrenholtz

Peter Fahrenholtz i 2004. Arkivfoto: Preben Hupfeld

Dødsfald: Peter Fahrenholtz

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jazzpianist Peter Fahrenholtz, Aarhus, er død, 82 år.

Peter Fahrenholtz var oprindeligt uddannet murer og bygningskonstruktør, men blev en kendt skikkelse både i Aarhus' jazzmiljø og i bybilledet, hvor han altid færdedes på cykel iført sine blå Kansas-overalls og murerkasket.

Han lærte at spille klaver som seksårig og begyndte for alvor sin musikalske karriere i 1950'erne bl.a. som medlem det århusianske Saratoga Jazzband og har siden indgået i talrige musikalske konstellationer, inden han i de sidste af sine aktive år foretrak at gå solo.

Peter Fahrenholtz' genre var ragtime og tidlig jazz især inspireret af New Orleans-pianisten Jelly Roll Morton, og han nøjedes ikke med at spille men blev også kendt som et levende jazz-leksikon. "Jeg elsker den musik. Det er en livslang kærlighed. Jeg spiller den også derhjemme," lød svaret, da Stiften interviewede ham under Aarhus Jazzfestival i 2004.

I de år var Peter Fahrenholtz et fast indslag både i jazzfestivalens Fodvarmeri på Bispetorv og på Festugens forskellige scener, hvor han supplerede musikken med små fortællinger og anekdoter fra et langt liv i jazzens tjeneste.

Gennem sin karriere har Peter Fahrenholtz spillet på de fleste landets kendteste festivaler - fra Roskilde til Riverboat Jazzfestival i Silkeborg, han har turneret i Europa og på New Orleans Jazz & Heritage Festival og medvirket på flere udgivelser fra jazzfestivaler i Holland og Polen.

Peter Fahrenholtz, der boede i Tordenskjoldsgade på Trøjborg indtil for få år siden, var i de sidste år ramt af tiltagende helbredsproblemer.

Ved sin død efterlader han sin hustru samt svogre og svigerinder.

KIT

Dødsfald: Peter Fahrenholtz

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce