Dødsfald: Poul Ladefoged

Tømrermester Poul Ladefoged.

Dødsfald: Poul Ladefoged

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forhenværende tømrermester Poul Ladefoged, Hasle, er død, 92 år.

Poul Ladefoged var født på Samsø. Han kom i tømrerlære i Århus som 16-årig.

I 1942 blev han gift med Ruth Bendixen. Hendes far havde Frydenlundgård, som dengang var den eneste gård inden for bygrænsen, og de byggede hus på en grund her.

Poul Ladefoged etablerede tømrerfirma I 1945. Efter svigerfaderens død i 1952 flyttede firmaet til gården, og mens han drev sin tømrerforretning, passede hans kone landbruget, der blev reduceret, efterhånden som Frydenlundkvarteret blev bygget. I 1968 blev gården revet ned, og Poul Ladefoged flyttede sit firma til Grimhøjvej

Da kommunen også ville overtage familiens villa på Viborgvej, byggede og Ruth og Poul Ladefoged hus på Klokkerfaldet, hvor de flyttede ind i 1971.

Sønnerne Mogens og Niels Ladefoged gik senere ind i firmaet og drev det sammen de senere år. Poul Ladefoged havde sin gang i firmaet, indtil det i april i år blev afhændet.

Poul Ladefoged var politisk aktiv. Han begyndte i Venstres Ungdom og var ved sin død æresmedlem af Venstre. Han sad i Århus Byråd en periode men koncentrerede derefter sine kræfter om sit firma. I en periode var han i hovedbestyrelsen for Centralforeningen af Tømrermestre, og han var også oldermand i Århus Tømrerlaug.

Poul Ladefoged var også aktiv i Hjemmeværnet, og både han og hans kone var med i højskoleforening og valgmenighed. Her fik parret mange venner, som de ofte mødtes med i sommerhuset ved Fuglsø.

Poul Ladefoged mistede sin kone for halvandet år siden. Han klarede sig fortsat alene uden hjemmehjælp, ligesom han bevarede – og brugte sit kørekort til sin død.

Poul Ladefoged efterlader sig sine to sønner, fire børnebørn og tre oldebørn. IL

Dødsfald: Poul Ladefoged

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce