Dødsfald: Svend Aage Buhl Hansen


Dødsfald: Svend Aage Buhl Hansen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere brugsuddeler i Solkær Svend Aage Buhl Hansen, Foldby, er død, 89 år.

Svend Aage Buhl Hansen blev født i Solkær nær Frijsenborg. Her voksede han op på et husmandssted som en 12 år yngre efternøler til seks storesøstre. Som stor dreng kom han ud at tjene i landbruget og aftjente derefter sin værnepligt - bl.a. hos Den Danske Brigade i Nordtyskland. Svend Aage Buhl Hansen kom efterfølgende på handelsskole og blev udlært som kommis i Brugsen i Sjelle. I 1953 blev han selv brugsuddeler, da han overtog Brugsen i Solkær, som han drev i 36 år i tæt samarbejde med hustruen Birgit.

Svend Aage Buhl Hansen var en udadvendt, imødekommende og servicebevidst mand, der trivedes godt med at være brugsuddeler. I det lille samfund var butikken og dens baglokale det daglige mødested, og det, brugsparret ikke selv havde på hylderne, kunne de skaffe - lige fra hegnspæle og grovvarer til vaskemaskiner og tv-apparater.

Efter et langvarigt parløb både arbejdsmæssigt og privat giftede Svend Aage Buhl Hansen sig med Birgit i 1973, og samme år fik de datteren Karin, der voksede op i den uddelerbolig, der hørte til Brugsen.

I 1989 besluttede parret at afhænde Brugsen og gå på pension - for Svend Aage Buhl Hansens vedkommende som 62-årig. De flyttede til et parcelhus i Foldby, hvor Svend Aage Buhl Hansen nu fik tid til at dyrke sin interesse for havearbejde - især urtehaven - og til at mødes til billard på Stationen i Hinnerup med en flok jævnaldrende en gang om ugen. Efter deres pensionering fik parret også mulighed for at rejse en del bl.a. med "Veteranklubben", som er en forening for pensionerede brugsuddelere.

I 2014 mistede Svend Aage Buhl Hansen sin hustru, der i de sidste 12 år led af Parkinsons og med tiden også demens. Parret var derfor flyttet til et mindre og mere overkommeligt hus i samme område, hvor Svend Aage Buhl Hansen trods hjerteproblemer fortsatte med at klare sig selv i hverdagen.

Han sov uventet, men stille ind og efterlader sin datter samt en svigersøn og to børnebørn.

kit

Dødsfald: Svend Aage Buhl Hansen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce