Dødsfald: Svend-Aage Helbo Frederiksen


Dødsfald: Svend-Aage Helbo Frederiksen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere sparekassedirektør Svend-Aage Helbo Frederiksen, Aarhus, er død, 82 år.

Svend-Aage Frederiksen blev født i Aarhus og voksede op på Frederiksbjerg. Efter tiden på Læssøesgades Skole tog han en sparekasseuddannelse og flyttede som nyuddannet til København og en stilling i Dansk Landbrugs Realkreditfond.

Det blev til seks år i hovedstaden, hvor Svend-Aage Frederiksen sideløbende læste til cand.merc. som aftenstudium. Derpå gik turen til Aabenraa, hvor han blev sparekassedirektør som 29-årig og på kort tid forestod en fusion af alle de sønderjyske sparekasser. Det var også i Aabenraa, at han traf Birgit, som han giftede sig med i 1967 og de følgende år fik to sønner sammen med.

Efter få år i Sønderjylland flyttede familien til København, hvor Svend-Aage Frederiksen var blevet headhuntet til stillingen som direktør for det daværende pengeinstitut Fællesbanken for Danmarks Sparekasser. I denne omgang blev det til knap tre år i København, inden familien i 1972 flyttede til Risskov, hvor parret bosatte sig på Prins Knuds Vej.

I Aarhus tog Svend-Aage Frederiksen som ny direktør fat på først en sammenlægning af byens tre sparekasser, der blev til Sparekassen Østjylland, og derpå en fusion af sparekasserne i hele det midtjyske bælte fra Aarhus til Lemvig og Ringkøbing. Svend-Aage Frederiksen kørte selv personligt rundt og forestod fusionsforhandlingerne, der med tiden førte til Sparekassen Midtjylland.

Fusionerne fortsatte senere med dannelsen af Unibank og derpå Nordea, men i 1990 kunne Svend-Aage Frederiksen som 54-årig se tilbage på 25 år som direktør, og han besluttede sig derfor for et tidligt otium og lod sig pensionere.

Da han havde tilbragt et år med bl.a. at læse etnografi, bad Danida ham imidlertid om at bistå med rekonstruktionen af en bank i Tanzania, og det førte til et helt nyt og farverigt kapitel i Svend-Aage Frederiksens liv. Efter arbejdet med den tanzanianske bank, hvor han efterfølgende blev bestyrelsesmedlem, fulgte 10 år med andre konsulentopgaver for bl.a. Danida og Carl Bro i lande som Nepal, Mongoliet og Ghana med en betydelig rejseaktivitet til følge.

Svend-Aage Frederiksen var begavet med et bredt felt af både talent og interesser. Han var musikalsk og spillede bl.a. saxofon og klarinet og delte en række af sine interesser med sin hustru. De spillede golf i Mollerup Golf Club og gik til olie- og akvarelmaleri sammen. De nød at rejse og kombinerede jævnligt rejserne med deres store interesse for fugle, og de holdt også meget af at følges til koncerter i Musikhuset.

Siden 2003 har de boet i Vestervang, hvor Svend-Aage Frederiksen efter nogle år med tiltagende helbredsproblemer sov uventet ind efter en lungebetændelse. Han efterlader sin hustru og deres to sønner samt to svigerdøtre, to børnebørn og en søster og en svoger.

kit

Dødsfald: Svend-Aage Helbo Frederiksen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce