Dødsfald: Svend Erik Mortensen


Dødsfald: Svend Erik Mortensen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere gårdejer Svend Erik Mortensen, Virring, er død, 88 år.

Svend Erik Mortensen blev født på Fastrup Overgaard ved Solbjerg. Han var den ældste af tre børn, og det stod tidligt klart, at han også skulle være landmand.

Efter ophold på Flemming Efterskole og Ry Højskole fik han sin landmandsuddannelse på Korinth Landbrugsskole. Han aftjente sin værnepligt hos Livgarden og giftede sig derpå med Erna i 1954.

I ægteskabets første seks år boede de på en mindre gård i Føvling ved Brædstrup, hvor de fik sønnerne Preben og Bent. Efter hans fars død i 1960 overtog parret Svend Erik Mortensens fødehjem, hvor døtrene Birgit og Allis kom til verden.

Parret drev i de første år gården med en blandet besætning af kvæg, svin og høns, inden de senere gik over til malkekvæg. Da Svend Erik Mortensen gik på efterløn, blev dyrene og jorden efterhånden solgt fra, og i 1998 byttede de bolig med deres ældste søn og flyttede til Virring.

Svend Erik Mortensen var udadvendt og en meget aktiv mand i sit lokalsamfund. Han bestred en lang række bestyrelsesposter i både foreningslivet og i brugsen og mejeriet. Han var medlem af menighedsrådet ved Vitved Kirke i en årrække og var gennem 25 år tillige formand for den daværende Fruering-Vitved Sparekasse - et arbejde, der optog ham meget.

Erna og Svend Erik Mortensen havde en stor vennekreds og nød også, at Fastrup Overgaard forblev et samlingssted for den voksende familie.

I 1999 gennemgik Svend Erik Mortensen en lang og kompliceret operation, der ødelagde hans korttidshukommelse. Det hæmmede hans sociale liv, men han bevarede sin milde og smilende væremåde over for andre, og sammen med Erna kunne han fortsætte i sin velkendte hverdag i Virring, hvor parret de seneste to år har boet i en ældrebolig.

Svend Erik Mortensen sov stille ind efter kort tids sygdom. Han efterlader sin hustru og deres fire børn samt syv børnebørn og seks oldebørn.

kit

Dødsfald: Svend Erik Mortensen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce