Dødsfald: Thomas Jensen


Dødsfald: Thomas Jensen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pastor emeritus Thomas Jensen, Holme, er død. Han blev 94 år.

Thomas Jensen var født i Aalborg. Efter at han havde arbejdet i toldetaten og aftjent sin værnepligt, blev han i 1956 cand.theol. fra Aarhus Universitet og fik ansættelse som hjælpepræst i Aars og Havbro sogne. Året efter blev han kaldskapellan i Glostrup. I 1960 kom han til Gudme og Brudager Sogn som sognepræst, og seks år senere blev han residerende kapellan i Holme og Tranbjerg. Her blev han i 1973 sognepræst og virkede frem til 1993, da han gik på pension.

Thomas Jensen var under anden verdenskrig aktiv i modstandsbevægelsen. Han kom med efter drabet på Kaj Munk i januar 1944 og endte som gruppeleder i Hobro under kommando af Otto Lippert, der senere blev redaktør på Jyllands-Posten.

Thomas Jensen har forfattet inskriptionerne på Holme Kirkes tre klokker og redigeret bogen "Holme kirke 1882-1982".

Foruden sin præstegerning var han gennem årene aktiv i blandt andet Sudanmissionen, Frihedskampens Veteraner, Aarhus Forsvarshistorisk Selskab, Besættelsesmuseets Venner, The Royal British Legion og i Frimurerlogen i Aarhus. Ligeså holdt han meget af at rejse til fjerne steder som Indien, Hawaii og senest De Vestindiske Øer, som han besøgte som 87-årig.

BLIK

Dødsfald: Thomas Jensen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce