Dødsfald: Vidunderbarnet kunne det hele


Dødsfald: Vidunderbarnet kunne det hele

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En stor musiker med utroligt mange talenter og stor varme for dansk musik har slået sin sidste takt. Oliver Knussen blev kun 66 år.

Han var larger than life, en stor mand på alle ledder - og lidt af en kæmpe i britisk musikliv.

Oliver Knussen skabte musik allerede som seksårig. Faderen spillede kontrabas i London Symphony Orchestra og gjorde alle opmærksom på sønnens talent. Da det samme orkester bestilte et værk hos den kun 14 år gamle komponist og fik en hel symfoni, var ikke et øje tørt.

Knussen skulle siden skrive to symfonier mere og vandt yderligere opmærksomhed for operaerne "Where the Wild Things Are" fra 1983 og "Higglety Pigglety Pop" fra 1999. Hans stil var avantgardistisk på den milde måde og kunne minde om en opdateret version af landsmanden og forbilledet Benjamin Brittens modernisme med et menneskeligt ansigt.

Briterne kendte ham alligevel bedst som dirigent. Oliver Knussen sprang ind på et sygeafbud i Royal Festival Hall og ledede orkestret gennem sin egen symfoni. Sensationen var en af de største i genren i nyere tid og førte til opgaver over hele kloden - herunder forespørgsler fra en kendis, der selv havde været vidunderbarn: Daniel Barenboim.

Knussen var i de senere år særligt forbundet med nyere musik. Man kunne se kæmpen som kunstnerisk leder af Benjamin Brittens gamle festival i Aldeburgh frem til 1998 og nogle år som chef for Birmingham Contemporary Music Group.

Interessen for nye toner gjorde ham også til et overordentligt kært navn i dansk kulturliv. Oliver Knussen var nær ven med talrige musikere i Danmark og præsenterede briterne for eksempelvis komponisten Poul Ruders' værker.

Han var gift med produceren Sue Knussen fra BBC og mistede hende frygteligt tidligt til en blodsygdom. Komponisten og dirigenten blev også selv ramt på helbredet efterhånden og måtte udstå kirurgiske indgreb.

Man havde alt i alt undt denne dygtige og utroligt sympatiske musikmand en mere festlig exit fra et farverigt liv.

Dødsfald: Vidunderbarnet kunne det hele

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce