Foreningsmand og tidligere byrådsmedlem Per Hausmann er død

Per Hausmann er død. Arkivfoto


Foreningsmand og tidligere byrådsmedlem Per Hausmann er død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Per Hausmann, Kløvervej, Hammel er død efter lang tids sygdom. Han blev 61 år.

Dermed har Hammel mistet et af sine hårdtarbejdende foreningsmennesker. Da Per Hausmann som 22-årig brækkede en halshvirvel under badning på Mallorca, kunne det have stoppet den unge mand, som dengang var fodboldtræner i Hammel Gymnastikforening, HGF.

Men modsat sine medpatienter på genoptræningscentret bebrejdede han ikke sig selv, at han var handicappet for resten af livet. Den energi, han ikke længere kunne bruge på fodboldbanen, omsatte han ved skrivebordet, og frem til sin død satte han sit præg på lokalsamfundet.

Efter badeulykken blev krykker og kørestol hans faste følgesvende, og han fortsatte frem til 1989 sit job i skatteforvaltningen i den daværende Hammel Kommune.

Per Hausmann sad i Hammel Byråd i to perioder, fra 1986 til 1990 var han valgt for Venstre, hvor han undervejs blev smidt ud af gruppen. I 1997 blev han valgt for Socialdemokratiet, her røg han også uklar med partiet og blev løsgænger.

De to brud var typisk for Per Hausmanns person. Han var kritisk og stillede spørgsmålstegn ved tingene, men han var også grundig og støbte kuglerne i meget foreningsarbejde.

Hans handicap gjorde ham til en ivrig forkæmper for, at ældre og handicappede kunne færdes uden besvær i Hammel, og i en periode var han formand for Ældre- og Handicaprådet i Hammel Kommune.

Hausmanns frivillige arbejde omfattede også Gambias Venner, hvor han stod for indsamling af brugt skole- og hospitalsudstyr til Gambia i det vestlige Afrika.

Gennem årene satte han sit præg på en stor del af foreningslivet i Hammel, og ved sin død var han medlem af HGFs hovedsbestyrelse. Blandt meget andet var han med til at starte Åben Idræt, hvor en flok frivillige en lørdag aften hver måned i vinterhalvåret inviterede børn og unge til idræt i Hammel Idrætscenter. Den idé er siden videreudviklet, og så sent som lørdag aften var der op mod 600 børn og unge til idræt i Hammel.

Hammel Idrætscenter nød også godt af hans arbejde, da centret for et år siden indviede Arenaen, var det også hans fortjeneste, idet han bidrog til arbejdet med at få de nødvendige byggetilladelser i hus fra Favrskov Kommune.

Per Hausmann efterlader sig sin far og sin søn.

Foreningsmand og tidligere byrådsmedlem Per Hausmann er død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce