350 århusianske erhvervsledere tager kampen op mod Amazon

Amazon er verdensmester online. Det skal de århusianske erhvervsledere op mod. De mødes til konference i dag i Aarhus. Her foto fra konferencen i 2017 i Central Værkstedet. Foto: Mikkel Tholstrup Dahlqvist

350 århusianske erhvervsledere tager kampen op mod Amazon

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frygten for Amazon præger århusiansk konference om online forretning, hvor 350 midtjyske ledere diskuterer, hvordan konkurrencen fra verdens største online-forretning skal tackles.

AARHUS: Århusianske og østjyske virksomheder er for alvor begyndt at ruste sig til en fremtid, hvor store internetgiganter fra den ene dag til den anden kan ændre ens marked for altid. Det sker blandt andet på en stor konference på Central Værkstedet i Aarhus onsdag.

Godt 350 digitale ledere fra en lang række midtjyske virksomheder møder op. "Forretning Online 2018" konferencen drejer sig om de nyeste tendenser inden for digital forretningsudvikling.

Konferencen arrangeres for syvende år i træk af det digitale konsulenthus Novicell, og ifølge Morten Longgaard Knudsen, kommerciel direktør i Novicell, er der særligt ét tema, der i år har konferencedeltagernes interesse.

- Alle taler om Amazon. For mange østjyske virksomheder bliver det dødsens alvor, når Amazon inden længe - og med uendelige ressourcer i ryggen - går ind i Danmark med målet om at blive stedet, hvor danskerne køber alt, hvad man overhovedet kan forestille sig at købe online, siger Morten Longgaard Knudsen.

Ordre sendt afsted på fem minutter

- Når Amazon går ind, så er det utopi at tro, at man som østjysk onlinebutik kan slå giganten ved udelukkende at fokusere på pris og vareudbud. Så er det helt andre mekanismer, der skal i spil. Kun de butikker, der formår at skabe helstøbte og involverende kundeoplevelser, kan fortsætte med at drive forretning som i dag. Det er blandt andet det, vores konference kommer til at handle om, siger Morten Longgaard Knudsen.

En af de østjyske virksomheder, der har set skriften på væggen og investeret massivt i et modsvar til den ekstreme konkurrence, som Amazon vil føre med sig, er Proshop.dk.

Onlinebutikken, der er en landets største, har netop indviet et 3.000 kvadratmeter stort robotlager. Det sikrer, at en ordre, som er afgivet på nettet, kan være pakket og klar til afsendelse på mindre end fem minutter.

- Hastighed og kundeinvolvering bliver afgørende konkurrenceparametre, når først Amazon åbner op i Danmark. Hvis du ikke kan give kunderne en god pris, hastighed og kvalitet, så har du ingen forretning, siger Ivan Jæger Christiansen, adm. direktør i Proshop.dk og en af de 25 oplægsholdere, der skal inspirere de mange fremmødte til "Forretning Online 2018" til at udvikle deres forretninger online.

Ifølge Morten Longgaard Knudsen er det dog de færreste østjyske virksomheder, der vil kunne iværksætte et så omfattende modsvar over for Amazon.

- 50 procent af de varer, der sælges på Amazons platform, sælges af andre udbydere end Amazon selv. Så vi kommer nok til at se, at langt de fleste danske onlinebutikker både samarbejder og konkurrerer med giganten. Det betyder, at mange østjyske virksomheder nu skal forsøge at finde ud af, hvordan de bedst muligt kan udnytte Amazons platform til at afsætte deres varer - og måske giver det faktisk nogle helt nye muligheder for nogle hidtil ukendte aktører. Det bliver enormt spændende at følge, siger Morten Longgaard Knudsen.

350 århusianske erhvervsledere tager kampen op mod Amazon

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce