Århusianske Pond i nyt samarbejde med Bestseller-ejer: Skal udvikle miljøvenligt tøj

Århusianske Pond står bag den bionedbrydelige pendant til plastic, og nu skal de - i samarbejde med Heatland - udvikle et nyt tøjfiber, der kan erstatte oliebaserede materialer til brug i tøjindustrien. Foto: Axel Schütt

Århusianske Pond i nyt samarbejde med Bestseller-ejer: Skal udvikle miljøvenligt tøj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pond og Heartland - koncernen, der blandt andet står bag Bestseller - har indgået et nyt samarbejde, der går ud på at udvikle biologisk nedbrydelige tekstiler, som kan erstatte olie-baserede materialer til brug i blandt andet tøjindustrien.

AARHUS: Meget af vores tøj består i dag af polyester eller andre lignende materialer, der er lavet af oliebaserede fibre.

Når tøjet vaskes, ryger der små mikrofibre ud i havene. Mikrofibrene kan ikke nedbrydes, og derfor svømmer de rundt i havene til evig tid. Det er blandt andet det, der er med til at forurene dem, og det vil det århusianske firma Pond i et nyt samarbejde lave om på.

De har nemlig i samarbejde med Heartland gennem investeringsselskabet Brightfolk oprettet et nyt firma, Pond Textile A/S, og her skal man nu i gang med at udvikle biologisk nedbrydelige fibre.

Fibre, der blandt andet skal kunne anvendes i tøjproduktionen.

Når tøjet vaskes, og fibrene ryger ud i havene, så bliver de modsat de gængse oliebaserede materialer nedbrudt gennem tiden. På den måde er de ikke med til at forurene.

- Vores ambition er selvfølgelig at udvikle en erstatning for polyester og andre oliebaserede fibre, som man fremover kan bruge i stedet for polyester og lignende materialer, siger Thomas Brosen Pedersen, CEO og medstifter i Pond.

Mindre plastik i tekstilindustrien

Partnerskabet med Heartland er et gennembrud for Pond, og Thomas Brosen Pedersen vurderer, at det på sigt kan få stor betydning for tekstilindustrien:

- Kombinationen af Ponds teknologi og Heartlands markedsindsigt- og adgang gør, at vi i fællesskab har mulighed for at have en stor positiv påvirkning på miljøet. Blandt andet kan vores løsninger være med til at minimere den nuværende udledning af ikke-nedbrydelig mikroplast i vandmiljøer.

Hos Heartland håber de også, at samarbejdet kan komme til at gøre en stor forskel, når det gælder bæredygtige materialer. Det fortæller direktør Lise Kaae i Heartland-koncernen er ansvarlig for Bestseller-ejerens investeringer udenfor Bestseller.

- I Heartland er vi stolte over det nye partnerskab. Pond har et team bestående af dedikerede iværksættere med en grøn vision for fremtiden, og vi tror på, at de har potentialet til at gøre en stor forskel inden for bæredygtige materialer, siger hun.

Udviklingen starter i Aarhus

Pond har i lang tid specialiseret sig i at lave biologisk nedbrydeligt plastik.

Det væsentlige ved de biobaserede tekstilmaterialer bliver også, at de kan nedbrydes.

- Det kan afhjælpe problematikken med mikrofibre fra vores tøj, der blandt andet ryger ud i havene uden at blive nedbrudt, siger Thomas Brosen Pedersen.

Helt konkret planlægger Pond Textile A/S at starte det første udviklingsarbejde op lokalt i Aarhus-området.

- Partnerskabet med Heartland gør det muligt for hurtigt at ekspandere og udvikle vores forretning, og vi ser det som et første skridt mod et biobaseret materialesamfund, siger Thomas Brosen Pedersen.

Århusianske Pond i nyt samarbejde med Bestseller-ejer: Skal udvikle miljøvenligt tøj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce