Aarhus er den helt rigtige cocktail

Amerikanske Natalie Knight kan lide smagen af Aarhus. Den minder hende om barndommens Seattle. Foto: Jens Thaysen

Aarhus er den helt rigtige cocktail

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aarhus har alle de ingredienser, der skal til for at tiltrække udenlandske talenter.

AARHUS: Når man er en verdensborger som Natalie Knight, CFO hos Arla, der har boet i fem forskellige lande, skal der noget ekstra til i livets cocktail, hvis man skal vælge Aarhus som hjem og arbejdsplads.

- Det er overraskelsesmomenterne, det der smager lidt anderledes end du forventede, det der får dig til at sige wauw, der tæller, fortalte hun onsdag morgen 600 erhvervsfolk, der var samlet i rådhushallen til årets nytårsbriefing.

Aarhus har lige det, der skal til.

- Aarhus minder mig om min hjemby Seattle i 80'erne. Et sted der ikke tiltrak sig opmærksomhed på samme måde som Los Angeles eller New York, men som vi alle vidste var noget specielt. Et sted for unge mennesker, der turde være anderledes og tænke ud af boksen, sagde hun.

Ud over musikken, Jimmy Hendrix, Pearl Jam og Nirvana, voksede der store internationale virksomheder som Amazon, Starbucks og Microsoft frem.

- Firmaer, jeg husker som små, men med store ideer. De ville gøre tingene anderledes, og som nu er ledende på deres områder. Seattle var et sted, der var meget åbent, tolerant og havde et verdensklasse universitet - lyder det bekendt, spurgte Natalie Knight.

Opskrift på succes

Natalie Knight ser 2017 som et vendepunkt. Aarhus kom som kulturhovedstad på verdenskortet. New York Times have byen på deres top ti liste over steder, man bare skal besøge.

- Jeg har venner, der ringer og fortæller mig, at det er så sejt at bo i Aarhus. Et par år før spurgte de "Aarhus hvor er det", fortalte hun.

Aarhus har den helt rigtige størrelse - ikke for stor og ikke for lille.

- Byen har, som Seattle, potientiale til at blive noget nyt og anderledes. Et sted for ny og gennembrydende innovation. Her er ikke så hektisk som i en storby. Folk tager sig tid til at gøre tingene rigtigt. Kulturen er ikke egocentrisk, den er samarbejdsorienteret - det føles sikkert. For mig er det de ingredienser, der skal i opskriften på succes, sagde Natalie Knight.

Talenterne

Hvis Aarhus skal indfri sit potientiale, kræver det, ifølge Natalie Knight, at vi er i stand til at tiltrække de udenlandske talenter, der skal hjælpe os med det.

- Jeg kan lige så godt sige det, som det er; de kommer ikke for pengenes skyld. Aarhus er et dyrt sted at bo. Øverst på listen står den livskvalitet, vi har her. Arbejdet, livet på stranden, restauranterne, kunsten og musikken - alt det finder man her i en helt unik sammensætning, fortalte hun.

Aarhus er den helt rigtige cocktail

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce