Bæredygtighed vinder frem på Aarhus Havn: - Når det kommer til miljø, er fællesskabet stærkest

- Vi vil gerne være frontløbere og nogle af dem, der arbejder hurtigst og målrettet. Det giver bare god mening både i forhold til bundlinjen og almindelig sund fornuft, siger Jan Dam Poulsen. Foto: Max Rosborg

Bæredygtighed vinder frem på Aarhus Havn: - Når det kommer til miljø, er fællesskabet stærkest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aarhus Logistic Center er i fuld gang med deres grønne omstilling. Syv ud af ti dieseltrucks er udskiftet med el-trucks. - Vi vil være frontløbere i samarbejdet på Aarhus Havn, siger administrerende direktør Jan Dam Poulsen.

AARHUS: Hos Aarhus Logistic Center ser de grønt.

- Miljøet er en del af vores nye strategi. Vi ser seriøst på, hvordan vi kan være med til at sikre, at vi mindsker CO2-udslip, siger Jan Dam Poulsen, administrerende direktør for Aarhus Logistic Center, ALC.

Transportvirksomheden har allerede udskiftet syv ud af ti dieseltrucks til el-trucks. Det er en udvikling, der er sket inden for det seneste halvandet år.

- Vores strategi står på to ben. For det første vil vi ændre adfærden hos den enkelte medarbejder, og for det andet vil vi fokusere på at energieffektivisere den enkelte maskine, siger Jan Dam Poulsen.

Adfærdsændringen begynder ved ham selv: Skrivebordet er tømt for papir. Udviklingen starter i toppen og går ned gennem hele virksomheden fra papirforbrug på direktionsgangen til en jævn og mere effektiv kørsel på chaufførniveau.

- Adfærd betyder meget i forhold til det her. Også i det større billede for eksempel på Aarhus Havn. Man er nødt til at arbejde sammen om det, siger direktøren.

Aarhus Logistics Center
  • Aarhus Logistics Center A/S (ALC) blev etableret i 2010.
  • Virksomheden har 50.000 kvadratmeter lager på havnen, blandt andet pakhuse, der kan opbevare fødevarer.
  • ALC har 75 ansatte.
  • Virksomheden er i gang med deres grønne omstilling og har indtil videre udskiftet syv ud af ti dieseltrucks til eltrucks.
Den grønne omstilling er i gang hos Aarhus Logistics Center på Aarhus Havn. Her kører syv ud af ti trucks i dag på el i stedet for diesel. Foto: Max Rosborg
Den grønne omstilling er i gang hos Aarhus Logistics Center på Aarhus Havn. Her kører syv ud af ti trucks i dag på el i stedet for diesel. Foto: Max Rosborg

Miljø og fællesskab

Aarhus Havn, Aarhus Kommune og Aarhus Vand har netop sat i gang i et projekt, der skal øge samarbejdet omkring cirkulær økonomi og energieffektivisering på havnen. ALCs grønne udvikling begyndte før projektet, men Jan Dam Poulsen var ikke i tvivl om, at virksomheden ville være med:

- Vi vil gerne være frontløbere og nogle af dem, der arbejder hurtigst og målrettet. Det giver bare god mening både i forhold til bundlinjen og almindelig sund fornuft, siger Jan Dam Poulsen.

For virksomhedens eget vedkommende har de haft møde med "såkaldte konkurrenter", om hvor de kan hjælpe hinanden og udnytte hinandens ressourcer.

- Det betyder, at vi kan blive langt mere bæredygtige. Når det kommer til miljø, er fællesskabet stærkest. Jeg hilser samarbejdet velkommen, både i forhold til bæredygtighed og miljø, men også fordi vi får en mere moderne virksomhed i Aarhus Havn gennem det her projekt, siger direktøren.

Start lavpraktisk

Projektet på Aarhus Havn er stadig i opstartsfasen, hvor Jan Dam Poulsen mener, at det særligt er dialog og sparring, der er i fokus. Der vil stadig gå tid, inden man kan se de større tiltag i forhold til helheden. Men man kan stadig komme i gang med den grønne omstilling, mener han.

- Vi er startet lavpraktisk hos os. Man kan sagtens komme med store politikker på den lange bane, men det drejer sig om at tage initiativ nu og her. Der er masser af lavthængende frugter, som vi kan plukke, siger Jan Dam Poulsen.

Hos ALC har de nedsat papirforbruget med 25 procent, og de arbejder på at udskifte deres maskinpark til eldrift løbende i takt med, at leasing-aftalerne udløber.

- Projektet er et super godt initiativ, som drejer flere veje, både i forhold til byen, miljøet og samarbejdet. Men udfordringen er i forhold til underleverandørerne. Det er her, tiltagene kan give mest mulig værdi. Der ligger et stort stykke arbejde i at få dem med. Nogle er på vej, men det kræver, at vi har alle med i kæden, siger Jan Dam Poulsen.

Bæredygtighed vinder frem på Aarhus Havn: - Når det kommer til miljø, er fællesskabet stærkest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce