Bestseller-rigmand vippet af pinden som landets rigeste

Anders Holch Povlsen og fru Anne Storm Pedersen. Arkivfoto: Jeppe Michael Jensen/Scanpix

Bestseller-rigmand vippet af pinden som landets rigeste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aktiemedvind har gjort Niels Louis-Hansen, hvis far grundlagde selskabet Coloplast, til Danmarks rigeste. Han overtager pladsen efter Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen, der - trods en pæn forøgelse af formuen - må tage til takke med en andenplads.

AARHUS: Der er en ny mand på tronen som kongerigets rigeste.

Niels Louis-Hansen, der er den største aktionær i medicinalselskabet Coloplast, har detroniseret Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen.

Det viser Bloomberg News' millionærindeks.

Medvind til medicinalselskaberne Coloplast og Ambu har sendt Louis-Hansens formue op på syv milliarder dollar, svarende til 44,4 milliarder kroner. Det er en stigning på næsten 50 procent.

Aktiekursen for Coloplast, som Niels Louis-Hansens far grundlagde, er indtil videre steget med 41 procent i år.

Det skyldes, at selskabet har haft en større vækst, end markedet havde forventet, forklarer senioranalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank.

- Coloplast har investeret mere i salgsfremmende initiativer. Det virker til, at man får noget ud af de investeringer, så man vækstmæssigt har overrasket positivt, forklarer han.

Han forventer ikke, at aktien, der onsdag ved 11.30-tiden handles til 692,80 kroner, kommer højere op i den kommende tid.

- I Sydbank har vi en salgsanbefaling af aktien, siger Søren Løntoft Hansen.

- Det har vi ud fra den betragtning, at der er så positive indtjeningsforventninger indbagt i den nuværende aktiekurs, at vi ser større risiko for, at Coloplast skuffer end det modsatte.

Her er de rigeste mennesker i verden - og Danmark
Finansmediet Bloomberg News opgør dagligt, hvem de 500 rigeste mennesker i verden er. Det sker på baggrund af aktiekurserne, når de globale aktiemarkeder lukker.

Her kan du se, hvem der onsdag var de rigeste mennesker i verden:

Nr. 1: Amazon-stifter Jeff Bezos fra USA. Har en formue på 147 milliarder dollar, svarende til 933 milliarder kroner.

Nr. 2: Amerikanske Bill Gates, der har grundlagt Microsoft. Har en formue på 96,6 milliarder dollar, svarende til 613,2 milliarder kroner.

Nr. 3: Investoren Warren Buffett fra USA. Har en formue på 82,7 milliarder dollar, svarende til 525 milliarder kroner.

Nr. 4: Den franske erhvervsmand Bernard Arnault. Er blandt andet direktør i LMVH Moët, som ejer det franske luksusmærke Louis Vuitton. Har en formue på 75,9 milliarder dollar, svarende til 481,8 milliarder kroner.

Nr. 5: Amancio Ortega fra Spanien. Har grundlagt tøjkæden Zara. Har en formue på 72,4 milliarder dollar, svarende til 459,6 milliarder kroner.

Nr. 6: Facebook-stifter Mark Zuckerberg fra USA. Har en formue på 68,9 milliarder dollar, svarende til 437,4 milliarder kroner.

Man skal længere ned ad listen for at finde det danske islæt:

Nr. 233: Niels Louis-Hansen. Tjener blandt andet penge på aktier. Hans far grundlagde medicinalselskabet Coloplast, som han nu er den største aktionær i. Har en formue på 7 milliarder dollar, svarende til 44,4 milliarder kroner.

Nr. 239: Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen. Har en formue på 6,7 milliarder dollar, svarende til 42,5 milliarder kroner.

Nr. 338: Tidligere Lego-chef Kjeld Kirk Kristiansen. Har en formue på 5,3 milliarder dollar, svarende til 33,6 milliarder kroner.

Nr. 359: Agnete Kirk Thinggaard. Datter af tidligere Lego-direktør Kjeld Kirk Kristiansen. Har en formue på 5,1 milliarder dollar, svarende til 32,4 milliarder kroner.

Nr. 369: Sofie Kirk Kristiansen. Datter af tidligere Lego-direktør Kjeld Kirk Kristiansen. Har en formue på 5,1 milliarder dollar, svarende til 32,4 milliarder kroner.

Nr. 366: Thomas Kirk Kristiansen. Søn af tidligere Lego-direktør Kjeld Kirk Kristiansen. Har en formue på 5,1 milliarder dollar, svarende til 32,4 milliarder kroner.

Kilde: Bloomberg News
Coloplast-aktien har haft medvind i 2018, og det har gjort arving Niels Lous-Hansen til den rigeste i landet. Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix
Coloplast-aktien har haft medvind i 2018, og det har gjort arving Niels Lous-Hansen til den rigeste i landet. Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix

Anders Holch Povlsen god for 42,5 milliarder kroner

Den forrige etter på listen, Anders Holch Povlsen, har øget sin formue med 6,2 procent i år. Det lyder nu på 6,7 milliarder dollar, svarende til 42,5 milliarder kroner.

Bloomberg News tager i deres oversigt godt nok fejl af Anders Holch Povlsen og hans far Troels Holch Povlsen. Men sønnen overtog 80 procent af ansvaret for Bestseller-koncernen tilbage i 2001 og har siden hen overtaget resten.

I flere år var Kjeld Kirk Kristiansen, der står i spidsen for Lego-koncernen, Danmarks rigeste.

Han er nu nummer tre på listen, efter at han har overført dele af formuen til sine tre børn, med en pengetank på 5,3 milliarder dollar.

Lægger man de penge, han har givet til sine børn, sammen med hans egen formue, er han dog stadig den suverænt rigeste i Danmark.

Kjeld Kirk Kristiansens formue når således op på 20,6 milliarder dollar, svarende til 130,8 milliarder kroner. Det er en større formue, end Louis-Hansen og Povlsen råder over tilsammen.

Bestseller-rigmand vippet af pinden som landets rigeste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce