Bilforhandler udvider for 80 millioner kroner

Det nye værksted til reparation af Mercedes Benz personbiler er blandt andet indrettet med 24 lifte og robotstyret varelager. Foto: Anders Bach

Bilforhandler udvider for 80 millioner kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ejner Hessel i Tilst indvier ny Mercedes Benz-afdeling 19. januar.

Aarhus: - Vi står med fremtidens bilhus.

Direktør Bjarne Hessel er stolt over snart at kunne præsentere et spritnyt Mercedes Benz-bilhus 19. januar.

Bilforhandleren med hovedsæde i Brande har gennem flere år været på udkig efter at udvide i Aarhus, og da virksomheden Carl Christensens bygninger ved siden af de nuværende faciliteter på Agerøvej i Tilst blev tilgængelige, kunne Ejner Hessel indlede planer om at udvide uden at opføre nye bygninger fra grunden.

19. januar står så 6.200 kvadratmeter Mercedes Benz bilhus klar med nye blandt andet nyt værksted, nye udstillingslokaler og ny administration.

En investering, der har kostet Hessel-koncernen 80 mio. kroner.

- Vi har været i en ret så stor vækst de seneste tre-fire år, og det er selvfølgelig også det, der har været med til at sætte gang i så stor en investering. Samtidig har Mercedes Benz udvidet deres modelprogram ret så kraftigt. Det har betydet, at vi nu sælger betydeligt flere Mercedes Benz-biler på det danske marked, end vi nogensinde har gjort, siger Ejner Hessels direktør Bjarne Hessel.

Sebastian Bach Andersen sætter computere op i den nye Mercedes Benz-afdeling. Foto: Anders Bach
Sebastian Bach Andersen sætter computere op i den nye Mercedes Benz-afdeling. Foto: Anders Bach

13.000 kvadratmeter

Ejner Hessel har solgt biler i Aarhus siden 2005, og bilforhandleren oplever kraftig vækst både for Mercedes Benz og for Renault, som man også forhandler.

- Vi har et akut pladsbehov, hvor vi er nu. Både Renault og Mercedes vokser i markedet, og det betyder, at ved at flytte Mercedes Benz-afdelingen får vi også mere plads til Renault, siger Bjarne Hessel.

Samlet set får Ejner Hessel nu 13.000 kvadratmeter fordelt på nu to bilhuse på Agerøvej i Tilst, og den nye afdeling kommer også til at rumme mere administrativt personale, da en del folk flytter fra hovedkontoret i Brande til Aarhus. Det gælder f.eks. person- og varebilsadministration, og koncernens salgschef kommer også til at have kontor i Aarhus.

- Vi rykker til Aarhus, fordi nu får faciliteterne til det, men også fordi at nogle af medarbejderne bor her i forvejen. Salg og marketing kommer også til at sidde her i Aarhus, hvor de før sad to-tre forskellige steder, forklarer Bjarne Hessel og fortsætter:

- Vi ser de nye faciliteter som en langtidsinvestering. Med det bilmærke, vi repræsenterer, skal vi også have nogle ordentlige lokaler. Det har vi ikke haft hidtil. Selvom vi har skabt hel vild vækst her i Aarhus, har vi ikke haft de optimale vilkår at kunne vise bilerne frem på.

Direktøren fremhæver en fire gange fem meter stor skærm, hvor kunderne kan konfigurere en bil i fuld størrelse. Kunden kan her se både interiør og eksteriør.

- Vi har investeret meget i den digitale verden, vi kommer til at leve i. I dag kan folk sidde hjemme ved computeren og konfigurere, hvordan de gerne vil have deres bil. Så kan de efterfølgende komme herud og se den, og hvis ikke vi har bilen på lager, så kan vi sætte bilen op på den nye store skærm. Værkstedet med 24 nye lifte er også digitaliseret, så den enkelte mekaniker selv kan bestille reservedele via computer.

De nyindrettede bygninger på Agerøvej i Tilst bliver indviet 19. januar. Foto: Anders Bach

Ingen problemer med at skaffe arbejdskraft

Værkstedet kommer til at beskæftige cirka 15 mekanikere, og selvom Bjarne Hessel erkender, at rekruttering er en udfordring, så giver det tyske bilmærke dog en fordel.

- Vi er lidt forkælede på grund af det bilmærke, vi handler med. Hvis man vil være mekaniker, så vil man vel også gerne være ved et bilmærke, som er førende. Jeg synes ikke vi har problemer med at skaffe unge mennesker, siger han.

Det nye bilhus kommer også til at rumme landets eneste AMG-center vest for Storebælt, og Bjarne Hessel er sikker på, at det vil tiltrække bilentusiaster i den klasse til Aarhus. Huset får både inden for salg og mekanik specialuddannet personale til at håndtere det eksklusive bilmærkes kvalitetsbevidste kunder.

- Vi kan sagtens sælge en AMG-bil i andre afdelinger, men de kunder, der vil købe en AMG, ved næsten mere om biler, end vi gør, så vi skal være virkelig godt forberedt, siger Bjarne Hessel.

Den aktuelle udfordring består i at få det nye hus til at fungere. Medarbejderne skal forholde sig til en masse nye arbejdsprocesser.

- Vi som ledelse har ansvaret for, at folk trives i de nye omgivelser. En ting er, at man har rammerne, men vi skal også have tingene til at fungere.

Bilforhandler udvider for 80 millioner kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce