Danmarks førende platform for Counter-Strike-turneringer bliver udviklet i Ans

Johan Grandjean står bag udviklingen af Emasters, en platform til esport. Emasters gik på markedet i Danmark i 2017, og allerede i julen sidste år lagde selskabet platformen ud på det europæiske marked. Status er nu 15.000 brugere i Danmark og 20.000 i Europa. PR-foto

Danmarks førende platform for Counter-Strike-turneringer bliver udviklet i Ans

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spilbranchen boomer for tiden, og nu går en gruppe midtjyske iværksættere efter deres bid af den eksplosivt voksende branche inden for esport.

ANS: Tidligere var aktiviteterne i lokalet i det centrale Ans mellem Viborg og Aarhus knyttet til kontanter, kassekreditter og kurssikring, men i dag summer den tidligere Jyske Bank-filial af snak om bits and bytes, antallet af dræbte og velplacerede skud i hovedet. Counter-Strike har i sandhed afløst cool cash.

- Counter-Strike er vores klare fokus, fortæller den ene af de grundlæggere af Emasters, Johan Grandjean, som i 1999 selv begyndte at spille det yderst populære skydespil sammen med makkeren Mads Buchardt.

- Nu er vi blevet ældre, reflekserne er måske ikke, hvad de har været, så på et tidspunkt begyndte vi at lege med tanken om at etablere en samlet platform til glæde for spillere og fans af det verdensomspændende spil.

Johan Grandjean forklarer, at de med Emasters har ønsket at skabe et fælles community, så de mange spillere kan udvikle sig via turneringer.

- Vi har udviklet en attraktiv og autoriseret platform, som gør det muligt for aktive spillere og hold at tilmelde og deltage i forskellige turneringer. Ud over platformen tilbyder vi en mængde statistik på spillernes præstationer under turneringerne. Hvor gode er de til at ramme? Hvor mange får de slået ihjel? Hvor mange rammer de i hovedet? Alt sammen vigtige informationer for den dedikerede Counter-Strike spiller.

Emasters gik på markedet i Danmark i 2017, og allerede i julen sidste år lagde selskabet platformen ud på det europæiske marked. Status er nu 15.000 brugere i Danmark og 20.000 i Europa.

Emasters
Via turneringsplatformen afvikles der dagligt turneringer og cups.På Emasters hjemmeside er det muligt at følge med i, hvilke turneringer der aktuelt spilles, og der er en oversigt over kommende arrangementer.

Alle brugere på Emasters kan få en gratis prøveperiode eller købe et abonnement til 50 kroner pr. måned.

Platformen rummer desuden en række træningsværktøjer til skoler og foreninger.

Se mere på www.emasters.gg
Counter-Strike er et holdbaseret skydespil til pc og spillekonsollen Xbox. Spillet har i mange år været verdens mest spillede online-spil. Pressefoto
Counter-Strike er et holdbaseret skydespil til pc og spillekonsollen Xbox. Spillet har i mange år været verdens mest spillede online-spil. Pressefoto

Danmarks største platform

- Vi er Danmarks største turneringsplatform og en attraktiv platform for de hold, der ligger lige under de allerstørste professionelle hold. Lige nu er vi fem medarbejdere: To grundlæggere, en programmør og to eksterne investorer, som også arbejder i virksomheden, fortæller Johan Grandjean.

Esporten boomer for tiden, og derfor ser Emasters en mulighed for et gennembrud med platformen, som er udtænkt, så du som spiller eller deltager på et hold kan udvikle dig, og platformen kan være en inspiration for alle, der spiller turneringer over hele verden.

- Esport udvikler sig for tiden eksplosivt, senest har vi set 12.000 ellevilde fans samlet i Royal Arena i København til en stort anlagt Blast event, og jeg er overbevist om, at vi i de kommende år kommer til at se mange flere af disse mega events inden for esport, siger Johan Grandjean.

Mange nye tiltag bakker tendensen op. Flere danske superliga fodboldklubber opererer nu med esport og etablerer deres egne esports-hold, og senest har det europæiske fodboldforbund UEFA besluttet, at de vil skabe en Champions League for esport hold.

Counter-Strike
Counter-Strike er et holdbaseret skydespil til pc og spillekonsollen Xbox. Spillet har i mange år været verdens mest spillede online-spil. I starten af hvert spil skal to hold vælge mellem terroristerne eller anti-terroristerne. Valget styrer en række opgaver, som spillerne får, men også udvalget af våben.

Begge hold lægger ud med samme pengebeholdning, og en runde kan vindes ved at dræbe alle modstandere. Et spil består af en række runder, og hver runde varer sædvanligvis to til tre minutter.

Markedsfører eksterne brands

- For at udbrede konceptet har vi lavet samarbejdsaftaler med en række kommercielle aktører i Danmark, eksempelvis den hastigt voksende fastfood distributørplatform Hungry.dk, som vi hjælper med danske turneringer i deres navn og markedsført via deres brand. Det har været en stor succes, påpeger Johan Grandjean.

Lige nu er det gratis at spille turneringer på Emasters platformen, indtægterne kommer via samarbejdspartnerne og bannerannoncering. Målgruppen for den nye platform er drenge/mænd i aldersgruppen 13-25 år, en kommerciel målgruppe, som Emasters forventer vil generere indtægter i de kommende år.

Grundlæggerne og to investorer har investeret i platformen, og målet er at nå break-even i foråret 2019.

- Vi begynder at sælge abonnementer nu, og det kommer til at koste 50 kroner om måneden for ubegrænset adgang til alle de turneringer, vi udbyder på platformen. Ved siden af abonnementet vil der fortsat være turneringer, som er gratis for de faste brugere.

Johan Grandjean siger, at Emasters ønsker at vokse på antal brugere både herhjemme og i udlandet. Målet er en fremtid med flere og flere større turneringer, ikke bare i Europa men også på verdensplan.

Spilindustrien i Østjylland
I en serie om den hastigt voksende spilbranche vil Erhverv+ Østjylland i en række artikler portrættere østjyske spiludviklere og virksomheder.

Vi vil også besøge de succesrige spiluddannelser i Viborg og Grenaa.

Digitale event-arrangører

- Lige nu har vi succes med at tilbyde platformen til eksterne turneringer, fordi alt er automatiseret hos os; vi kan tilbyde at stå for alle dele af et større event fra tilmelding til afvikling og spil via servere. Vi ser os selv som moderne digitale event-arrangører, og en af de smarte features er, at andre selskaber, eksempelvis Hungry.dk, kan brande sig gennem vores platform, og vi satser derfor på en fremtid sammen med flere private og kommercielle samarbejdspartnere, fortæller Johan Grandjean.

Lige nu vokser markedet eksplosivt, og derfor bliver der knoklet igennem i den gamle afdeling af Jyske Bank i Ans.

- Esport-markedet herhjemme er i stor udstrækning stadig umodent og svært at styre, vi løber tit panden mod en mur. Markedet er præget af mange dedikerede spillere uden den store indsigt i forretning. Det er ofte inkarnerede spillere, som bare ønsker at spille så mange turneringer, som overhovedet muligt uden tanke for om forretningen hænger sammen.

Johan Grandjean pointerer, at Emasters på det globale marked ligger i første division, lige under den internationale superliga med de helt store aktører fra USA og England, selskaber som Faceit og ESEA.

- De er professionelle, men de opererer med lukkede systemer i modsætning til vores åbne platform, og det er måske vores chance, slutter den ene af grundlæggerne af Emasters.

Danmarks førende platform for Counter-Strike-turneringer bliver udviklet i Ans

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce