Danmarks største trykkeri i Aarhus bliver fem gange så stort

Esben Mols Kabell, tv., og Anders Grønborg er fortsat med i Lasertryk.dks ejerkreds og står for den daglige ledelse på P. O. Pedersens Vej i Aarhus Nord. PR-foto

Danmarks største trykkeri i Aarhus bliver fem gange så stort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lasertryk med 230 medarbejdere i Skejby begyndte som studenterfirmaet Ung Ferie. Nu er virksomheden fusioneret med tysk gigant, og omsætningen rammer 1,5 milliarder kroner.

Lasertryk.dk i Skejby er siden begyndelsen i Aarhus for 19 år siden vokset til at være Danmarks største trykkeri. Virksomheden er for nylig fusioneret med den tyske gigant Die Druckerei, så omsætningen rammer 1,5 milliarder kroner i 30 lande og samlet 1.300 medarbejdere.

Der er sket meget, siden ejerne af Lasertryk.dk, Esben Mols Kabell og Anders Grønborg, som unge iværksættere besluttede sig for selv at trykke deres reklamer og andet til deres lille rejsebureau Ung Ferie, som de etablerede i studentertiden i Aarhus.

Makkerparret har vundet adskillige vækstpriser. Det seneste regnskab for Lasertryk.dk viste et overskud på 34 mio. kroner, og nu skal der tænkes endnu større i Europa. Direktør og medejer Esben Mols Kabell fortæller, at begge fortsat er medejere af den nye store, grafiske spiller i Europa.

- Vi synes heldigvis stadig, det er sjovt at gå på arbejde. De 230 ansatte i Skejby, som er en del af ialt 300 i Danmark, kører også uændret videre. Fusionen er en måde at konsolidere vores virksomhed på. De seneste fem år har vi købt 12-13 trykkerier, så vi ved, hvad en fusion betyder. Vi vil opnå en række interne synergier med fusionen, siger Esben Mols Kabell.

Større sortiment

Trykkemaskinerne i den grafiske branche bliver større og større, og det nye selskab vil derfor bedre kunne udnytte kapaciteten, når Lasertryk.dk med ét slag er blevet fem gange større og tæller 800.000 kunder.

- Vi kommer også til at kunne levere meget hurtigere rundt i Europa. Det kan vi gøre i Danmark i dag, men det er stort set umuligt for os i Europa. Vi kan samtidig supplere vores tilbud til kunderne med for eksempel papkrus eller ølbrikker, som vi hos Lasertryk ikke er stærke i. Til gengæld er vi blandt de bedste, når det gælder bøger, og det kan vi byde ind med i den samlede koncern, forklarer Esben Mols Kabell.

Han og Anders Grønborg skal fortsat stå strategien i Skandinavien og for den daglige drift. Lasertryk.dk har gennem årene fået adskillige henvendelser fra kapitalfonde om en overtagelse. Men det har de to århusianske ejere afslået. Nu fortsætter de så i et partnerskab med den tyske gigant.

Danmarks største trykkeri i Aarhus bliver fem gange så stort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce