Efter PostNord-aftale: DF i tvivl om fælles postvæsen

Den danske og svenske regering er efter lange forhandlinger nået frem til en aftale, der tager hånd om PostNords økonomiske problemer. Aftalen indebærer, at der skydes 2, 2 milliarder svenske kroner, svarende til 1, 7 milliarder danske kroner, ind i selskabet, hvoraf den danske stat bidrager med langt den største del.

Efter PostNord-aftale: DF i tvivl om fælles postvæsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk Folkeparti har svært ved at se det givtige ved at dele postvæsen med svenskerne.

Dansk Folkeparti har svært ved at få øje på fordele ved, at PostNord er et fælles dansk-svensk foretagende.

Det siger postordfører Henrik Brodersen, efter at den danske og svenske regering fredag er blevet enig om en redningspakke.

Den danske del af PostNord har haft økonomiske problemer og har akut bedt den danske og svenske regering om at finde checkhæftet frem, så selskabet kan få råd til at fyre de tjenestemænd, der er blevet overflødige.

Finansieringen til den regning blev de to regeringer enig om fredag. Det oplyste Finansministeriet, og med den akutte fare ovre er PostNords fremtid tilbage i Transportministeriet.

Her skal ordførerne mødes tirsdag for at diskutere fremtiden i selskabet, som både Sverige og Danmark er ejere af. Det samarbejde har Henrik Brodersen svært ved at se fordele ved:

- Jeg synes, det her samarbejde ser svært ud. Det må vi få en samtale om i den uge, vi går ind i, siger han.

- Jeg hæfter mig ved, at man ikke har politiske drøftelser hen over sundet.

Henrik Brodersen roser aftalen for at sikre en ordentlig løsning på de afskedigelser, som PostNord i Danmark skal igennem. Men han mener ikke, at aftalen løser postvæsnets udfordringer i Danmark.

- Det her er et spørgsmål om, at man har slukket ildebranden. Jeg synes stadig det ulmer, siger han.

Postordføreren peger på, at PostNord har solgt ejendomme i Danmark, mens der er blevet investeret i nye postterminaler i Sverige.

Derfor undrer det ham, at de to ejere ikke hæfter solidarisk for den aftale, der er indgået fredag. I aftalen bidrager den danske stat med 1,4 af de i alt 1,7 milliarder danske kroner til PostNord.

- Jeg hæfter mig ved, at den svenske erhvervsminister siger, at den her aftale, skal sikre den svenske post, siger Henrik Brodersen.

Efter PostNord-aftale: DF i tvivl om fælles postvæsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce