Fem tips til dig, der søger job


Fem tips til dig, der søger job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Christian Jonsbak Uttrup direktør og headhunter, HumanTrust
Billede
Erhverv. 

Din motivation er afgørende for at blive en succes i din næste rekrutteringsproces.

JOBSØGNING: Alle virksomheder vil have dedikerede og engagerede medarbejdere - gerne kombineret med den rette personlighed og de rette kompetencer.

Den jobsøgendes energi og motivation for at søge et job er derfor afgørende faktorer for, om jobsøgeren bliver kaldt til samtale, eller om endestationen bliver den første grovsortering. Desværre er mange jobsøgere ikke bevidst om kernen af deres motivation for at søge et job.

Den manglende gejst og gnist bliver flere gange stopklods for noget, der ellers kunne have været det rette match. Derfor giver jeg her mine fem bedste råd, der får dig et skridt nærmere drømmejobbet.

HumanTrust
HumanTrust A/S er en rekrutteringsvirksomhed, der hjælper virksomheder med at undgå at ansætte de forkerte og kandidater med at finde deres ubetingede drømmejob. Hos HumanTrust skal det derfor altid være det rette match for begge parter.Virksomheden har kontorer i Aarhus og Horsens.

CEO og Headhunter, Christian Jonsbak Uttrup, er den ene af to partnere, der i 2013 etablerede virksomheden med fokus på det rekrutteringsmæssige håndværk, som fortsat udføres med tillid, gennemsigtighed og respekt. Christian er bosiddende i Silkeborg og har arbejdet med rekruttering i otte år. Tidligere har han været direktør i fashionindustrien.

Beskriv dit drømmejob

Det perfekte job findes flere steder, end du tror. Men det kræver, at du tager arbejdshandskerne på, og tør vende processen på hovedet.

Du skal nemlig starte med at skrive jobbeskrivelsen på dit drømmejob. I processen bliver du klogere på, hvilke typer virksomheder du vil arbejde hos, samt hvilke arbejdsområder du vil beskæftige dig med.

Det gør dig afklaret, og øger kvaliteten af dine ansøgningspapirer.

Den motiverede ansøgning

Din jobbeskrivelse og målrettethed gør dig i stand til at skrive den motiverende ansøgning, som ofte er årsag til, at du bliver kaldt til jobsamtale.

Virksomheder ansætter til fremtiden, og derfor tillægges din livshistorie (i første omgang) ikke den store værdi. I stedet skal du målrette din ansøgning til stillingen og skarpt forklare din motivation for at søge jobbet samt beskrive den værdi, ansættelsen af dig vil give virksomheden.

Forberedelse er guld værd

Jobsamtalen er den forberedtes jobsøgers fest, for der findes ikke bedre møder end de, hvor mødedeltagerne er forberedte.

Derfor bør du indtage detektivrollen og baggrundstjekke virksomheden inden jobsamtalen. Fordelen ved at gøre det er, at kunden vil se dit forarbejde som et udtryk for, at du virkelig brænder for jobbet, og du opfattes derfor som en seriøs og proaktiv jobsøger.

Personlighed bærer dig i mål

Virksomheder ansætter hele mennesker, og derfor spiller du dine kort forkert, hvis du blot fyrer dit indøvede, mekaniske salgspitch af.

Virksomheden vil mærke din personlighed og din motivation for at søge jobbet, da du skal passe ind i en organisationskultur, og det har virksomheden lettest ved at vurdere, hvis du er autentisk og oprigtig.

Aktivér dit netværk

Op imod 80 procent af alle ansættelser sker gennem netværk.

Det understreger vigtigheden af, at du skal bruge og pleje dit netværk, for den dag du har brug for netværkets hjælp, har du langt lettere ved at aktivere det, hvis du løbende har vedligeholdt det. Om du netværker i fysiske eller online netværk, er underordnet, så længe netværket er klar over din situation, drømme og karrieremål.

Fem tips til dig, der søger job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce