Flasker fra 60 til 15.000 kroner: Ny vinbutik åbner i Midtbyen

Fire vinentusiaster har slået dørene op til Aarhus' nye vinhandel. Fra venstre er det Niklas Baumann, Lars Ravn, Anders Søgaard og Lars Boye. Alle har en fortid som vinhandlere i Guldsmedgade. Foto: Pinot

Flasker fra 60 til 15.000 kroner: Ny vinbutik åbner i Midtbyen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den nye vinhandel Pinot Vin & Spiritus har slået dørene op på hjørnet af Vestergade og Frue Kirkeplads. Her kan du udover god vejledning også nyde et glas i vinbaren.

AARHUS: En ny vin- og spiritusforretning har slået dørene op i hjertet af Midtbyen.

Hos Pinot, som forretningen hedder, byder et team af fire erfarne vinentusiaster på flasker fra hele verden.

Det er Anders Søgaard og Lars Boye, der står bag forretningen, der er 250 kvadratmeter stor og fyldt med vinflasker på mange hyldemeter. Bag sig har de Niklas Bauman og Lars Ravn.

- Vi kender branchen og kan se, at der mangler et sted i Aarhus, hvor man kan dyrke sin interesse for vin og spiritus, siger Anders Søgaard.

Alle fire har flere år som vinhandlere i bagagen. De kommer fra en vinforretning i Guldsmedegade, hvor de har kunnet se, at vinbutikkerne i Aarhus bliver færre.

- Vi havde lysten, og vurderede, at nu var der plads til markedet, siger Lars Boye.

I kælderen under butikken vil der være mulighed for vin- og spiritussmagninger, kurser og andre arrangementer.

- Lokalerne er meget store og rigtig lækre, og derfor tænkte vi 'hvorfor ikke også have en vinbar?' Vi forestiller os, at Pinot primært fungerer som en forretning om dagen og vinbar om aftenen, siger Lars Boye, og påpeger, at det ene ikke udelukker det andet.

- Man kan altid komme og købe en flaske om aftenen, eller nyde et glas vin om dagen, siger han.

Vin i alle prisklasser

Pinot er, modsat andre vinforretninger, en uafhængig kæde. Derfor er de ikke bundet til bestemte producenter, men kan i højere grad selv vælge, hvad de vil have på hylderne.

- Vi har et bredt sortiment. Vi udvælger selv de varer, vi har på hylderne, og dermed er det varer, som vi kan stå inde for, siger Anders Søgaard.

Butikken, der ligger på Frue Kirkeplads, har allerede slået dørene op for at få en blød opstart. Til december vil der være en 'grand opening' med åbningsreception, hvor der ifølge facebooksiden vil blive fundet den 'HELT store receptionsflaske' frem.

Her vil butikken også blive udvidet med en vinbar, så man kan sidde mellem alle vinflasker og lade sig inspirere, samtidig med, at man nyder et glas vin.

- Mange forbinder vin med snobberi, mørke træpaneler og støv på flaskerne. Hos os er det kun de gamle Bordeaux'er (vintype, red.), som er støvede. Vi møder vores gæster i øjenhøjde, uanset om man er ung eller gammel, nørdet vinkender, eller bare skal have en flaske med hjem til aftensmaden, siger Lars Boye.

I butikken vil det være muligt at få vin i alle prisklasser. Den billigste vin koster lige under 60 kroner, mens den dyreste i sortimentet ligger på omkring 15.000 kroner.

- Man sælger ikke så mange af de helt dyre flasker, men her er plads til alle. Vi håber, at folk kommer herind, for at få god service og rådgivning til, hvilken vin, de skal vælge, siger Lars Boye.

Flasker fra 60 til 15.000 kroner: Ny vinbutik åbner i Midtbyen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce