Hæder til et stærkt miks af lokalhistorie, innovation og begejstring

Koncerndirektør Hans O. Damgaard fra Stibo modtog fredag aften Erhverv Aarhus Prisen 2018. Han står i spidsen for en verdensomspændende virksomhed med hjertet placeret i Højbjerg. Foto: Jens Thaysen

Hæder til et stærkt miks af lokalhistorie, innovation og begejstring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fredag aften fik koncerndirektør Hans O. Damgaard og Stibo årets erhvervspris fra Erhverv Aarhus. Virksomheden i Højbjerg er tæt knyttet til Aarhus, som leverer blandt andet de rigtige medarbejdere til at drive udviklingen frem. På verdensplan beskæftiger Stibo 1250 ansatte.

Begejstringen er til at få øje på hos Hans O. Damgaard.

Med sprællevende kropssprog og gejst i øjnene fortæller den administrerende koncerndirektør for Stibo i Højbjerg om kunsten af være innovativ og aflæse kundernes behov.

De egenskaber gjorde fredag aften Hans O. Damgaard og Stibo til årets vinder af Erhverv Aarhus Prisen. Den tildeles en person eller virksomhed, der har gjort en særlig indsats for erhvervslivet i og omkring Aarhus.

- Jeg er bare holdkaptajnen, som løfter pokalen. Hele Stibos historie bygger på innovation og en sans for at prioritere rigtigt på de rigtige tidspunkter. Det er en kultur, som har været dybt forankret i virksomheden helt siden etableringen i 1794, forklarer Hans O. Damgaard.

Stibo A/S
I 1794 blev Stibo A/S grundlagt af Niels Lund som trykkeriet Aarhus Stiftsbogtrykkerie. Trykkeriet begyndte samtidig udgivelsen af Århus Stiftstidende. Avisen blev i 1920 adskilt fra trykkeriet.

Hans Kiær købte i 1927 virksomheden, som i dag ejes af Stibo-Fonden. Fonden blev stiftet i 1966, hvor Kiær-familien overdrog deres aktier til fonden.

Stibo A/S er i dag en koncern med markedsledende virksomheder inden for: Redaktionelle- og annonceløsninger for cross-media - og magasinudbydere, Master Data Management-løsninger og printløsninger til magasiner, tidsskrifter, kataloger og reklametryk. Aktiviteterne er organiseret i tre selskaber, CCI Europe, Stibo Printing Solutions og Stibo Systems.

Stibo A/S har datterselskaber i Europa, Nordamerika, Latinamerika, Australien og Asien. Koncernen beskæftiger mere end 1.200 medarbejdere, der alle arbejder mod et fælles mål: At levere avanceret teknologi, som skaber værdi for kunder.

Tung vægtklasse

Avisen møder Hans O. Damgaard før fredagens prisuddeling.

Koncerndirektøren siger goddag i Stibos domiciel på Axel Kiers Vej i Højbjerg. Han leverer et fast håndtryk i den imponerende foyer, hvor træ, niveauforskelle og indfald af lys smelter sammen i et indbydende og enkelt udtryk.

- Det helt bevidst, at vi har valgt at give gæsterne sådan en velkomst. Der skal noget til at imponere, når vi får besøg af kunder fra Philips, Wallmart og andre kunder i den globalt allertungeste vægtklasse, understreger Hans O. Damgaard.

I 1794 kom Stibo til verden som et traditionelt trykkeri med navnet Aarhus Stiftsbogtrykkerie.

Siden har virksomheden gennemlevet talrige forandringer samt et navneskift, og i dag er den en verdensomspændende koncern med tre ben indenfor blandt andet redaktionelle IT-løsning og printløsninger til magasiner, tidsskrifter og lignende.

Stibo A/S med adresse i Højbjerg satser hårdt på at tiltrække den bedst tænkelige arbejdskraft. Koncerndirektør Hans O. Damgaard fortæller, at den slags er der meget af i Aarhus. Foto: Jens Thaysen

Aarhus er afgørende

Stibo har datterselskaber i Europa, Nordamerika, Latinamerika, Australien og Asien.

Men koncernens hjerte banker i hovedafdelingen i Højbjerg, hvor 250 ansatte arbejder til hverdag.

- Aarhus er en del af Stibos sjæl. Det er i Aarhus, at koncernen har udviklet sig og rekrutteret folk med den nødvendige viden. Der har været så mange ansatte, som på en eller anden måde har gjort forskelle uden at opnå bred anerkendelse. En af dem var Hans Peter Bassøe, der for 40 år siden som teknisk direktør traf visionære beslutninger efter et besøg i USA. Han så, at EDB kunne bruges til at automatisere ting. Det satte gang i hele Stibos udvikling fra trykkeri til IT-koncern, forklarer Hans O. Damgaard.

For Stibo er Aarhus også et værdifuldt led i markedsføringen over hele verden.

Gæster fra eksempelvis USA er vilde med den lokale natur, bybilledet og de store mængder lokalhistorie.

- Vi er meget bevidste om de mange kvaliteter i Aarhus. Jeg håber, at Erhverv Aarhus Prisen omvendt kan medvirke til at øge århusianernes kendskab til os. Det virker desværre til, at en del indbyggere i Aarhus ikke kender til historien bag og omfanget af vores virksomhed. Det kan jeg godt være lidt ærgerlig over, forklarer Hans O. Damgaard.

De bedste hjerner

For Stibo er innovation og rekruttering af de bedste hjerner afgørende faktorer.

Derfor har virksomheden eksempelvis skabt Stibo Accelerator, der er en selvstændig enhed i domicilet i Højberg. Stibo Accelerator bygger bro mellem Stibo, uddannelsesinstitutioner og erhvervsliv.

I et særligt indrettet innovationsmiljø for specialestuderende og iværksættervirksomheder skabes der nytænkende projekter, og siden etableringen i 2014 er der lavet 50 projekter med 106 studerende fra 11 forskellige uddannelsesinstitutioner.

- Innovation er en del af virksomhedens DNA. Mennesker skaber virksomheder, og det har vi altid for øje. Heldigvis har vi i Aarhus adgang til det allerbedste råstof fra byens uddannelsessteder, fortæller Hans O. Damgaard.

Cykelture og familien

I øjeblikket har Stibos ledelse stærkt fokus på nye markeder i Kina og Asien.

For Hans O. Damgaard kan det være svært at holde fri og slippe tankerne om fremtidens forretningsmuligheder, men han kobler jævnligt af med motionscykling på landevejene i det kuperede terræn omkring bopælen i Skanderborg.

Desuden er direktøren vild med at rejse i selskab med hustruen, Tina, og husets to unge mennesker på 17 og 19 år.

- Det udvider din horisont at møde mennesker under helt andre forhold. Det er et af mine store privilegier, at jeg får lov til at opleve verden sammen med min familie. Og på rejserne ved jeg endda, at derhjemme venter verdens bedste job i en virksomhed med en fantastisk historie, understreger Hans O. Damgaard.

Hæder til et stærkt miks af lokalhistorie, innovation og begejstring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce