HedeDanmark: Baltikum har vist sig at være pengene værd

Peter Vind Larsen, direktør for HD Forest - HedeDanmarks datterselskab i Baltikum - glæder sig over samarbejdet med Difko, der gør det muligt for danske investeringer fra 50.000 kroner i de lettiske skove. Pressefoto

HedeDanmark: Baltikum har vist sig at være pengene værd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HedeDanmark har 20 års erfaring med at forvalte skov i Baltikum, hvor datterselskabet HD Forest kan fremvise et historisk afkast på 10-12 procent om året for investorerne. Direktøren for de baltiske aktiviteter, Peter Vind Larsen, ser frem til samarbejdet med investeringsfonden Difko.

VIBORG: Det er en god forretning at investere i skov i de baltiske lande.

Sådan lyder vurderingen fra Peter Vind Larsen, direktør i HD Forest - HedeDanmarks datterselskab i Baltikum - på baggrund af 20 år i skovene. HD Forest er den største uafhængige skovforvalter i Estland, Letland og Litauen, og har været det siden HedeDanmark købte FestForest i 2012, hvor henholdsvis 25.000 og 30.000 hektar skov blev samlet i samme selskab.

- Vi er et rent driftsselskab, og vores opgave er at passe skovene for ejerne, præcis som vi tilbyder lignende service for private skovejere i Danmark. Typisk har der været tale om investeringen på mindst en halv mio. euro (3,5 mio. kroner) og helt op til 200 mio. kroner, og investorerne er blevet belønnet med et historisk afkast på 10-12 procent om året efter alle omkostninger inklusive vores honorar er betalt, fortæller Peter Vind Larsen og fortsætter:

- Der har ingen tab været for investorerne i de 20 år, hvor vi har haft aktiviteter i de baltiske lande, og det viser stabiliteten og sikkerheden i investeringer.

Win-win samarbejde

HD Forest har netop indledt et samarbejde med Difko - Dansk Investeringsfond - der skal fremme endnu flere danske investeringer i baltiske skove - i første omgang i Letland.

- Difko er interessant for os, fordi de har erfaringer med at samarbejde med investorer, og så er det spændende, at de vælger en strategi, hvor de gerne vil tilbyde skov til deres investorer og ikke kun alternativer til aktier og obligationer som ejendomme, sol og vind. Det giver os mulighed for at udvide vores marked, og det samme er tilfældet for Difko, mens deres kunder får mulighed for at differentiere deres portefølje yderligere, siger Peter Vind Larsen.

Direktøren tilføjer, at HD Forest selv havde overvejet til gå ind i markedet og tilbyde investeringer til mindre end 3,5 mio. kroner, men specialet i selskabet er først og fremmest at drifte skoven. Derfor passer aftalen med Difko godt ind.

- Historisk set har vi fået mange henvendelser fra investorer ned til 50.000 kroner, men nu kan vi henvise dem til Difko, som er eksperter på netop det område.

HedeDanmark: Baltikum har vist sig at være pengene værd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce