Her er landets laveste ledighed


Her er landets laveste ledighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hedensted har overhalet nordsjællandske Allerød i toppen af listen med ledighedsprocenter i Danmark. Kun 2,6 procent af arbejdsstyrken var uden beskæftigelse ved udgangen af 2017 mod 4,2 procent på landsplan og 3,9 procent i Business Region Aarhus.

HEDENSTED: Det skulle være god nok. I de seneste otte år i træk har den nordsjællandske kommune Allerød kunne bryste sig af at have Danmarks laveste ledighed, men et gennemsnit af de sæsonkorrigerede ledighedstal for januar-december 2017 viser, at det ikke længere er tilfældet.

Og den nye kommune i toppen af listen med landets laveste ledighedstal er Hedensted med et snit på 2,58 procent ledige af arbejdsstyrken hen over året. For Allerød lød gennemsnittet i 2017 på 2,64 procent.

Afdelingsleder i Danmarks Statistik, Carsten Bo Nielsen, medgiver, at Hedensted ligner en ny national topscorer, så statistikbanken må skrive pressematerialet om, når ledighedstallene bliver gjort endeligt op til april.

- Vi har længe haft øje på Hedensted, så det overrasker mig ikke, siger afdelingslederen.

I Allerød var den gennemsnitlige ledighed helt nede på 2,04 procent i 2016, mens Hedensted har var nummer fem på årets liste med 2,51 procent. Til gengæld åbnede Hedensted 2017 med 2,4 procent ledige i januar, mens 2,6 procent af arbejdsstyrken var ledige i Allerød her.

De andre østjyske kommuner Skanderborg og Favrskov er også med Top 10 blandt kommunerne med den laveste ledighed i 2017 som henholdsvis nummer fem med 2,76 procent i gennemsnit over året og nummer otte med 2,89 procent.

Hans Christian Knudsen, chef for beskæftigelse i Hedensted, glæder sig over, at kommunen er national topscorer hos Danmarks Statistik, når det gælder Danmarks laveste ledighed i 2017. Foto: Morten Pape
Hans Christian Knudsen, chef for beskæftigelse i Hedensted, glæder sig over, at kommunen er national topscorer hos Danmarks Statistik, når det gælder Danmarks laveste ledighed i 2017. Foto: Morten Pape

Mors dag i Industrien

- Det er selvfølgelig et resultat, som vi er rigtig glade for, fordi lav ledighed har stor betydning for den kommunale økonomi. Det er et indsats, som står på to ben. Nemlig at vi skal have vores ledige i job, og virksomhederne skal have den arbejdskraft, som de efterspørger, og det sker i et samarbejde, som afspejler konjunkturerne. Lige nu er der stor efterspørgsel fra virksomhederne, og vi forsøger altid at løse udfordringerne individuelt. Det gælder både i vores samarbejde med erhvervslivet og de ledige, og samtidig er det vigtigt at understrege, at ingen kan løse udfordringerne alene hverken jobcenter, rekrutteringskonsulent eller virksomhed, siger Hans Christian Knudsen, chef for beskæftigelse i Hedensted.

Som erhvervskommune er Hedensted kendetegnet ved at have forholdsvis mange industriarbejdspladser. Der er knap 5000 af slagsen, og kun 600 færre inden for den offentlige administration, mens den næststørste branchesektor - Handel og transport - blot har et par hundrede ansatte flere.

For at imødekomme den langsigtede efterspørgsel på fremtidens arbejdskraft i industrien står Hedensted Erhverv og Ungdommens Uddannelsesvejledning bag arrangementet Mors dag i industrien. Det bliver i år for tredje gang, når elever på 7. klassetrin og deres forældre er budt inden for hos tre lokale virksomheder til information om uddannelsesmuligheder og jobmarkedet.

Det foregår denne gang hos modtageren af Hedensted Kommunes Erhvervspris 2017, JUAL A/S i Juelsminde mandag 12. marts, smede- og maskinfabrikken KSM i Kragelund tirsdag 13. marts og flishugger-producenten Linddana i Tørring torsdag 14. marts.

Her er landets laveste ledighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce