Iværksætteriet fik et boost i sparekassen

Erhvervskundechef i Middelfart Sparekasse, Jens Michael Jensen, overrækker beviset på deltagelsen i iværksætternetværket Boost Horsens til Thea-Louise Krakau Schack fra tegnestuen Tankestregen. Pressefoto

Iværksætteriet fik et boost i sparekassen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

30 unge Horsens-virksomheder blev undervist i at komme godt i gang, da Middelfart Sparekasse for første gang prøvede kræfter med at etablere et iværksætternetværk. - Vi kan ikke hjælpe alle med finansiering, og derfor valgte vi at se på, om vi kan støtte nystartede virksomheder på en anden måde, forklarer afdelingsdirektør Jacob Beier Banke.

HORSENS: For mange iværksættere er økonomien en naturlig frygt i forbindelse med at stifte egen virksomhed.

For kommer der mon kunder nok i butikken? Sådan var det også for Thea-Louise Krakau Schack, da hun for et år siden tog springet fra sit job som underviser på bygningskonstruktøruddannelsen i Aarhus til en fremtid som selvstændig med tegnestuen Tankestregen i Horsens.

Derfor var hun også hurtig til at melde sig til, da en række lokale virksomheder i Horsens med Middelfart Sparekasse i spidsen tilbød hende og 29 andre nye virksomhedsejere et gratis iværksætterforløb med titlen Boost Horsens. Det første af sin slags i sparekassens regi.

- Vi har generelt den udfordring, at vi godt kan se, at iværksættere er vigtige for samfundet. Men vi kan på den anden side ikke hjælpe alle med finansiering. Derfor valgte vi at se på, om vi på en anden måde kunne skubbe nye virksomheder godt i gang, siger Jacob Beier Banke, afdelingsdirektør i Horsens.

For Thea-Louise Krakau Schack bestod den største tvivl også i, hvordan kunderne ville tage imod hende, når hun nu kom fra undervisningsverdenen. Ville kunderne tro på hendes faglighed og kompetencer som freelance bygningskonstruktør?

- Jeg har stadig brug for at få redskaber til, hvad jeg skal gøre som ny i denne her verden. Jeg kunne se, at jeg kunne få noget indsigt gennem foredragsholderne, og at vi iværksættere kunne bruge hinanden. Det var noget, der gav mening. Ikke bare et "kom og hyg dig"-netværk, fortæller Thea-Louise Krakau Schack.

For bygningskonstruktøren har de i alt fem netværksmøder udover et nyt netværk kastet en konkret to-do liste af sig:

- Jeg skal blive bedre til at strukturere min hverdag. Jeg skal have konverteret til et ApS. Jeg skal være bevidst om min indtjening, hvordan jeg tjener mine penge i flows. Og så skal jeg have opdateret min hjemmeside og ramme de rigtige mennesker. Det med at høre andre menneskers syn på mig er en enormt stærk støtte i forhold til de ting, man gør. Jeg har fået meget sparring.

Afdelingsdirektør i Middelfart Sparekassen, Jacob Beier Banke, er også godt tilfreds med forløbet. Netværket nu lever videre i sit eget regi, og det bliver næppe sidste gang, at sparekassen vil fungere som sparringspartner i iværksættermiljøet:

- Deltagerne har fået et godt udbytte og et netværk, de kan trække på fremover, og det glæder mig, at de holder fast. Og vi har fået en bedre indsigt i iværksætternes hverdag og udfordringer samt et koncept, som vi kan benytte i andre byer, hvor vi har afdeling, hvis muligheden byder sig.

Iværksætteriet fik et boost i sparekassen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce