Kæmpe stigning i udenrigstrafikken: Et år med uafbrudt vækst i Aarhus Lufthavn

Siden november 2017 er passagertallet i Aarhus Lufthavn vokset med 25 procent. Det skyldes blandt andet SAS' nye rute til München, der her er ved at tage passagerer ombord. Foto: Jens Thaysen

Kæmpe stigning i udenrigstrafikken: Et år med uafbrudt vækst i Aarhus Lufthavn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Siden november 2017 er antallet af passagerer i Aarhus Lufthavn vokset med 25 procent.

AARHUS: Opsvinget ser ud til at have bidt sig fast i Aarhus Lufthavn.

Her kan direktør Peter Høgsberg og hans folk nu bryste sig af 12 måneder med uafbrudt fremgang.

Siden november 2017 er antallet af passagerer i lufthavnen vokset med 25 procent.

En helt anden historie end årene efter 2012.

For det år var et annus horribilis for Aarhus Lufthavn: Luftfartsselskabet Cimber Sterling gik nemlig konkurs og slog dermed bunden ud af indenrigsruten til København.

Den rute var lufthavnens rygrad, så år efter år mistede Aarhus Lufthavn flyvehøjde. Lige frem til november sidste år.

Passagertal
Så mange mennesker benyttede i 2017 de jyske lufthavne samt Københavns Lufthavn:

København: 29.1 millioner.

Billund: 3,4 millioner.

Aalborg: 1.5 millioner.

Aarhus: 372.000.

Midtjyllands Lufthavn (tidl. Karup): 146.000.

Udenrigsruter er vokset med 101 procent

Da begyndte det at gå den anden vej. Først med Ryanair og en ny rute til Gdansk som motor. Siden med et samarbejde med SAS og her i efteråret stemplede det britiske lavprisselskab, Easyjet, så ind i lufthavnen i Tirstrup med først en rute til Berlin og 2. november endnu en rute. Nu til lufthavnen Gatwick syd for London.

- Det er bare dejligt. Det er glædeligt at se, at vores arbejde med at skabe udvikling bærer frugt, siger Aarhus Lufthavns direktør, Peter Høgsberg.

Luftfartseksperten, ansvarshavende chefredaktør på check-in.dk, Ole Kirchert Christensen, anerkender det stykke arbejde, der er gjort i Aarhus Lufthavn.

- De må have gjort et godt stykke salgsarbejde. Og udviklingen ser ud til at fortsætte ind i 2019. For SAS har ikke skåret i ruter, men i stedet udvidet med ruter til Faro og til Rom. Der er ikke tvivl om, at det er flot, siger Ole Kirchhert Christensen.

Det er i den grad udenrigstrafikken, der bærer væksten frem. Passagertallet på udenrigsruterne er vokset med 101 procent.

Årsagen er især lufthavnens samarbejde med SAS, der mandag 9. april åbnede en base i Aarhus Lufthavn med nye ruter til München, Stockholm, Oslo, Nice, Mallorca og Split.

På to år har Aarhus Lufthavn mere end fordoblet rutenettet. I 2016 var der direkte fly fra Aarhus til ni destinationer. 1. november var antallet af rejsemål fra Tirstrup vokset til 24.

Færre flyver til København

Et af de rejsemål, der hænger med snuden, er den engang så afgørende indenrigsrute til København.

Her er der tale om et - ganske vist - beskedent fald på 0,6 procent.

Men Peter Høgsberg erindrer om, at før i tiden måtte mange mennesker rejse over København, når de skulle til Stockholm og Oslo - lufthavne, hvortil de i dag kan flyve direkte.

- Jeg tror ikke, at væksten stopper her. Vi er meget positive, og selv om vi ikke venter samme vækstrater som i år, så tror vi på vækst i både 2019, 2020 og 2021, siger Peter Høgsberg.

De første 10 måneder af 2018 har bragt lufthavnens passagertal op på 410.080. Dermed er der gode chancer for, at 2018 vil bringe det højeste passagertal siden 2012, da 484.664 passagerer benyttede lufthavnen.

Kæmpe stigning i udenrigstrafikken: Et år med uafbrudt vækst i Aarhus Lufthavn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce