Ligestillingen i bestyrelseslokalet halter


Ligestillingen i bestyrelseslokalet halter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Business Region Aarhus klarer sig lidt dårligere end landsgennemsnittet, når det kommer til ligestillingen i bestyrelserne for de største virksomheder.

ØSTJYLLAND: Business Region Aarhus klarer sig en smule dårligere end landsgennemsnittet, når talen falder på kvinder valgt til bestyrelserne for de største virksomheder. Hele 55 procent af virksomhederne i området har ikke én eneste generalforsamlingsvalgt kvinde i bestyrelsen, mens tallet på landsplan er 52 procent.

Undersøgelsen er foretaget hos de 253 virksomheder i regionen, der er underlagt Lov om måltal for kvinder i bestyrelsen. Loven er fra 2013 og er blevet evalueret, og det arbejde viser, at det går meget langsomt fremad med kvinders repræsentation i bestyrelseslokalerne.

Måltal

Loven kræver, at den enkelte virksomhed skal have måltal og politikker for det underrepræsenterede køn og udforme en politik for, hvordan de har tænkt sig at nå i mål.

Måltallene og virksomhedernes politik skal indrapporteres som en del af virksomhedens årsregnskab med mulighed for bøde, hvis virksomheden ikke overholder reglerne. Ligestilling defineres i loven som en 40/60 fordeling mellem kønnene.

Målsætningerne behøver dog ikke være ambitiøse, ligesom det ingen konsekvenser har, hvis virksomheden ikke indfrier dem. Virksomheder kan få et påbud, hvis de slet ikke har et måltal, en politik eller mangler begge dele. Opgørelsen er lavet af Institut for Menneskerettigheder sammen med analysebureauet Analyse & Tal på baggrund af erhvervsstyrelsens udtræk af virksomheder i regnskabsklasse C og D fra CVR-registret.

Ligestillingen i bestyrelseslokalet halter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce