Netværk, netværk og netværk


Netværk, netværk og netværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Esbjerg Festuge er afviklet med en ny kvinde i front. Trods få midler er store arrangementer mulige at få op at stå.

Esbjerg Festuge er netop blevet afviklet for 21. gang, og det var med en ny person i front. Annette Posselt skulle for første gang stå i spidsen for et arrangement, der trækker tusindvis af mennesker over ni dage, men med et begrænset budget er totalt afhængig af andres velvilje. Her giver hun fem gode råd til, hvordan man trods relativt få midler alligevel kan få store arrangementer op at stå.

1

Kend din styregruppe. Én person kan i sagens natur ikke rumme det hele, så jeg har gjort meget ud af at lære min styregruppe at kende ikke mindst for at blive dus med, hvilke styrker hver især har. Det er helt enormt, hvad folk rummer af evner og kvaliteter, man skal bare have øje for dem.

2

- Bland kendt og nyt. Mange af den slags festuger og lignende arrangementer kan godt risikere at blive lidt ens år for år. Jeg tænkte fra begyndelsen, at det ville være godt med lidt fornyelse. Ikke over det hele, for vi beholdt de sikre succes'er. Men på nogle områder skal der hele tiden ske nyt, ellers sidder folk tilbage med opfattelsen, at det bare er gentagelser. For vores vedkommende blev det nogle satsninger for børn og unge samt jazz som ny genre, og det gik heldigvis rigtig godt.

3

- Lyt til andres idéer. Én af denne festuges bedste nye tiltag var det såkaldte EFE Beach, hvor der var lagt sand ud over et stort areal. Her blev der skabt aktiviteter og underholdning, og både børnefamilier og unge tog det til sig. Det overordnede forslag kom fra mig, men vores erhvervsskole tog teten på idéen, da de gerne ville have eksponeret deres uddannelse, og lige pludselig havde vi bare en ting, som fungerede rigtig godt. På samme måde har vi også ladet os inspirere af eksempelvis Heartland Festival på Egeskov Slot i forbindelse med, at vi har brugt vores hovedscene til mere end musik.

4

- Brug dit netværk. Jeg vidste det egentlig godt i forvejen, men det er helt afgørende at bruge sit netværk, for du kan ikke gøre det hele selv. Vi har et samlet budget på 2,6 millioner kroner, og da er det klart, at vi uden gode kræfter i byen slet ikke kunne have fået alt det her op at stå. Når så mange virksomheder, organisationer og mennesker støtter op om festugen, får man også et meget stærkere fællesskab om de ting, der sættes i gang.

5

- Skab relationer. Jeg har brugt sindssygt lang til på at skabe relationer i forhold til, at jeg nu står i spidsen for festugen. Det gælder eksempelvis også relationer til de kunstnere, vi har haft til at optræde. Jeg har ikke tal på alle de timer, jeg har brugt på relationsmøder, men det er nødvendigt, når du tager over som ny frontfigur. 

Netværk, netværk og netværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce