Nye ruter fra Aarhus Lufthavn: Passagertallet vokset med næsten 40 procent

Passagertilgangen i Aarhus Airport er til at få øje på. I april voksede passagertallet med 39,6 procent og udenrigstrafikken alene med 77,4 procent. Fremgangen tilskrives især nyt rutesamarbejde med SAS. Arkivfoto: Jens Thaysen/Scanpix

Nye ruter fra Aarhus Lufthavn: Passagertallet vokset med næsten 40 procent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt samarbejde med SAS kan mærkes positivt på passagertallet i Aarhus Lufthavn.

SYDDJURS: Effekten af nyt samarbejde med SAS kan nu for alvor mærkes i Aarhus Lufthavn. Passagertallet i forhold til april sidste år er således steget med 39,6 procent. Og udenrigstrafikken er steget med hele 77,4 procent.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Aarhus Lufthavn.

I løbet af foråret har lufthavnen åbnet ruter til Stockholm, München, Oslo, Nice og Mallorca. Forventningen er, at ruterne skal øge lufthavnens trafik med minimum 50 procent.

- Det ekstraordinært store spring i udenrigstrafikken skyldes i overvejende grad de mange nye SAS-ruter, selv om flere af ruterne faktisk kun har været åbne i et par uger. Det fortæller sin helt egen historie om det fremtidige potentiale. Derudover bliver udviklingen hjulpet på vej af Czech Airlines' rute til Prag og Ryanairs rute til Gdansk. Det er klart, at de mange nye ruteåbninger også gør en markant forskel for lufthavnens samlede trafik, og det er heldigvis et billede og en vækst, som vi kommer til at se meget mere af i 2018, siger lufthavnsdirektør, Peter Høgsberg, i pressemeddelelsen.

Han understreger, at de mange nye ruter også åbner for muligheden for at nå en lang række destinationer, som Aarhus Lufthavn ikke selv flyver direkte til.

Blandt andet er München populær, da man her kan komme videre til 30 destinationer, som er svært tilgængelige via Københavns Lufthavn.

Mens det går flyvende for udenrigstrafikken fra den østjyske lufthavn, kniber det lidt mere med chartertrafikken. Den er i april faldet med 31,2 procent sammenlignet med sidste år. Men det skyldes, at påsken i år faldt i marts, mens den i 2017 faldt i april.

Baseret på de nye passagertal er den største rute i Aarhus Lufthavn fortsat SAS' indenrigsrute mellem Aarhus og København. Herefter følger Ryanairs rute til London, mens tredjepladsen bedømt på ren volume indtages af SAS-ruten til Oslo.

Nye ruter fra Aarhus Lufthavn: Passagertallet vokset med næsten 40 procent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce