Østjyske småkager er 'varmt brød' i Mellemøsten

Leif Nielsen, branchedirektør i DI (th.) og miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen besøger her Jacobsens Bakerys stand og sælger Per Scharnberg (tv.) under Gulfood-messen i Dubai 18.-22. februar. Pressefoto

Østjyske småkager er 'varmt brød' i Mellemøsten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

1,3 mio. dåser. Så stor var den danske eksport af småkager til Mellemøsten fra blandt andet Jacobsens Bakery i Hedensted i 2016. På fire år er den samlede eksport af Butter Cookies steget med 35 procent i regionen.

HEDENSTED: Eksporten af danske småkager fra Østjylland til Mellemøsten nærmer sig 1,5 mio. dåser om året.

Helt præcist blev 1,3 mio. dåser á 450 gram i 2016 sendt mod de arabiske lande fra henholdsvis Jacobsens Bakery i Hedensted og Kjeldsens i Nørre Snede, som deler markedet mellem sig. Det svarer til knap 600 ton butter cookies.

I 2013 lød den danske småkage-eksport til denne del af verdenen på 960.000 dåser. Der er altså tale om en stigning på 35 procent på fire år, og Jan Jacobsen, direktør og ejer af Jacobsens Bakery, medgiver, at Mellemøsten er et interessant marked i vækst, selv om det endnu blot fylder fem procent af producentvirksomhedens samlede omsætning.

De største markeder er fortsat EU, USA og Kina/Hongkong. Kontakten til det asiatiske marked er også en af hovedårsagerne til, at Jacobsens Bakery igen deltog på verdens næststørste fødevaremesse Gulfood i Dubai i februar.

- Det er en messe, som bliver bedre for os år for år med flere udstillere og besøgende - også fra andre verdensdele, fortæller Jan Jacobsen.

Sundere småkager hitter

Leif Nielsen, branchedirektør, DI Fødevare ser Gulfood som særdeles vigtig for danske virksomheder:

- Placeringen i en ørkenstat hænger sammen med rækkevidden herfra ud til resten af verdenen, og små 40 danske virksomheder deltog denne gang. Heraf havde vi halvdelen med på vores fælles danske stand på 300 kvadratmeter med primært kød og world food-produkter. Det var blandt andet juice, ost, marmelade, kaffe, chokolade og brød, som alle er produkter, der fylder meget i for eksempel det arabiske køkken. Samtidig begynder sundhedsdagsordenen at spille en større rolle - og så i den del af verdenen.

Jacobsens Bakery har netop lanceret en ny All Natural-serie. Der er tale om småkager produceret uden kunstige tilsætningsstoffer som eksempelvis bagepulver. Producentvirksomhedens gluten- og sukkerfrie småkager, der har været på markedet i et års tid, hører også ind under den nye, naturlige-serie.

- Sundere snacks er et område, der vækster helt vildt for tiden. Vi snakker 40 procent om året i Danmark, der er langt fremme, og det er det samme i USA. I Mellemøsten har de for eksempel store problemer med diabetes, og derfor kommer vi også til at satse voldsomt på vores nye serie her i de kommende år, siger Jan Jacobsen.

Østjyske småkager er 'varmt brød' i Mellemøsten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce