Overalls med anti-olfert-elastik: Fem tips til valg af arbejdstøj

Salling Traktorservice handler med de røde Case IH-maskiner, og så skal chaufføren helst også have sig en rød jakke. Ellers er arbejdstøjet præget af et relativt snævert spektrum af farver, typisk fra grå til sort. Foto: Thomas Maxe

Overalls med anti-olfert-elastik: Fem tips til valg af arbejdstøj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En landmand kan sagtens være en flot fyr (m/k), men tøjet skal først og fremmest være slidstærkt og praktisk.

SPØTTRUP: Det er ikke kun landbrugets maskiner, der har udviklet sig hen over årene. Landmændene er også blevet mere modebevidste, konstaterer Helle Nielsen, der er ekspedient hos Salling Traktorservice.

Her forhandler og servicerer man Case IH-maskiner, så butikken bugner af Case IH-merchandise og logo-beklædning. Butikken sælger også en del arbejdstøj af mærket Kramp (ikke at forveksle med "Krampe", som er en tysk producent af traktor-trailere, red.).

- Der er nok ikke så meget spræl over farverne på arbejdstøjet, men modellerne er blevet smartere, synes jeg. Der er for eksempel stræk i lårene på bukserne, så de sidder pænt, og mange bruger dem både på arbejde og fritiden, fortæller Helle Nielsen.

Her giver hun fem gode råd til valg af godt arbejdstøj.

1. Inderst inde

Rigtige mænd sveder - også når det er koldt udenfor. Brug svedtransporterende undertøj, og gerne en "seamless"-kvalitet (det vil sige uden en synlig søm, hvor tøjstykkerne er samlet), så tøjet ikke gnaver.

2. Pas på fødderne

En lang dag i sikkerhedssko, støvler eller gummirøjsere kan give virkelig sure tæer! Brug gerne et sæt Coolmax strømper inderst og et par gode uldsokker udenpå. Så bliver sveden transporteret væk fra huden, samtidig med, at fødderne beskyttes mod vabler.

3. Stræk er smart

Arbejdsbukser kan sagtens være både smarte og funktionelle. Stræk i livet og lårene giver en god og flot pasform, så man også kan være bekendt at bruge bukserne i fritiden. De fleste modeller har lår-lommer, så der er plads til både mobiltelefon, tegnebog og 117 andre ting.

4. Ned i knæene

Nogle foretrækker overalls ("smæk-bukser"), som ofte er af lidt kraftigere kvalitet. De gode modeller har beskyttende puder på knæene og indsyede elastikker, så man ikke får sig en "olfert", når man går på hug. Et godt par i kraftig kvalitet kan fås for cirka 600 kroner ekskl. moms - omtrent samme prisniveau som et par moderigtige cowboybukser, men de holder noget længere.

5. Kig ind i jakken

Breaking news: Jakker fås faktisk i andre farver end sort og grå! Mange vælger en smart jakke med logo fra en af traktor-mærkerne, for eksempel en rød Case IH-jakke eller en grøn John Deere-jakke, men husk også at kigge inden i jakken.

En god model har indsyede membraner, så den er vind- og vandtæt, eller i hvert fald vandafvisende. På nogle modeller kan foret tages ud, så jakken kan bruges hele foråret/efteråret.

Overalls med anti-olfert-elastik: Fem tips til valg af arbejdstøj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce