Pandekagen blev parrets skæbne

Festarrangøren skal kun sørge for, at der er et bord til rådighed, når Claus og Tina Sindberg Nielsens pandekagebiler rykker ud. Standardprisen for tre retter med pandekager på menuen og op til fire timers servering er 185 kroner per kuvert plus fragt for selskaber på mininum 30 personer. Foto: Søren E. Alwan

Pandekagen blev parrets skæbne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mere end 150 gange om året kører Claus Nielsen ud med én af i alt syv pandekagebiler for at servere - ja, pandekager. Det har han gjort i efterhånden 10 år, og nu har parret bag Pandekagebilen også udvidet succesen med Pandekagestedet på havnen i Juelsminde.

FALLING: Lad os gå lige til biddet.

Claus og Tina Sindberg Nielsen kan godt lide pandekager. Faktisk i så stor stil, at det ofte står på aftensmenuen hos ægteparret på Alrøvej syd for Odder.

For gennem 10 år har Claus Nielsen gjort pandekagerne til sin levevej. Her er han nemlig kørt ud som pandekagemand og serveret det flade brød med forskelligt fyld for selskaber, hvor midtpunktet er i alle aldre.

- Vi har lige solgt en 90-års fødselsdag, men i de seks konfirmationsweekender hvert år kunne vi såmænd sende 100 biler afsted, og vi har allerede aftaler frem til 2022, forklarer Tina Sindberg Nielsen med et smil.

Det er hende, der primært tager sig af administrationen af det fælles projekt, cateringsvirksomheden Pandekagebilen, mens Claus Nielsen ofte er på landevejene.

Sidste år blev det til rundt regnet 150 arrangementer for Claus Nielsen, mens parret sendte i 2018 sine syv biler i vognparken ud til tre gange så mange festlige sammenkomster af enhver slags.

Og når Claus Nielsen er på arbejde, så spiser han selv pandekager til aftensmad. For som han siger:

- Det vil jo se forkert ud, hvis kokken ikke selv spiser det, som han eller hun serverer.

Så det gør Claus Nielsen. Altså spiser pandekager til aftensmad. I gennemsnit tre gange om ugen. I perioder med ekstra travlhed i kalenderen kan det løbe op i fire-seks aftener i alt. Velbekomme.

Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan

Tre retter med pandekage

- Der er mange, der spørger, om man kan spise pandekager til både forret, hovedret og dessert, som er vores menu, men det kan du sagtens. For selve pandekagen er smagsneutral, og så er det i stedet fyldet, der sørger for variationen og nuancerne, siger Claus Nielsen.

Pandekagen til forret fodrer han for eksempel med laks og spinat eller tigerrejer, mens hovedretten typisk indeholder oksekød eller kylling. Endelig er desserten ofte helt klassisk. Pandekage med is.

- Selv om jeg nu har kørt ud og serveret pandekager i 10 år, så glæder jeg mig altid til at skulle på arbejde. Vi er en levende buffet, der kommer ud, og vi er gerne med til at hæve stemningen til festen, fortæller Claus Nielsen og husker tilbage en fest, hvor særligt én af gæsterne havde det svært med, at der ikke skulle sovs og kartofler på tallerkenen:

- I begyndelsen nægtede han helt at komme forbi buffeten. Men senere kom hustruen op for at hente en ekstra portion - til ham. Og desserten hentede han selv.

- Når vi kommer ud til eksempelvis et selskab på 60 personer, så er det som regel kun en tredjedel, der har prøvet konceptet før, og typisk får vi flere ordrer med hjem. På den måde har det bare spredt sig, forklarer Claus Nielsen.

Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan

Frihed vigtigere end penge

Pandekage-forretningen tog sit afsæt tilbage i 2008. Dengang var Claus Nielsen halinspektør i Ørting Hallen og samtidig forpagter af cafeteriet, som arrangerede fællesspisning om fredagen. Derfor blev den første pandekage-steger købt.

En af kunderne kom forbi og spurgte, om de ikke kun lave pandekager til en konfirmation. Og konfirmationen kastede så to nye ordrer af sig.

Allerede i 2009 holdt de første tre pandekagebiler i indkørslen, og samme år måtte Claus Nielsen vælge, om han ville fortsætte som halinspektør eller pandekagemand. Han valgte det sidste og har aldrig fortrudt.

- Vi bliver måske aldrig rige af at lave pandekager, men vi gør det, fordi det er sjovt, og så er friheden ved at have sit eget også meget mere værd end penge for os, supplerer Tina Sindberg Nielsen.

Hun er tidligere økonomichef i en større virksomhed, men for et år siden sagde hun sit job op for også at gå all-in på pandekagerne. Samtidig forpagtede parret de lokaler på Juelsminde Havn, hvor de i dag driver restauranten Pandekagestedet.

Timingen skulle vise sig at være perfekt. Det, der blev århundredets bedste sommer i Danmark, gav masser af kunder i butikken.

- Vi åbnede i marts, og de andre restauratører fortæller, at de aldrig tidligere har haft så travlt. Vi havde i flere år kigget efter muligheden for at udvide med et spisested. Det fungerer både som vores showroom for dem, der gerne vil smage på konceptet, og som vores udviklingsplatform for Pandekagebilen, hvor vi kan prøve nye ting af på menuen. Men det er to helt forskellige måder at drive forretning på. For på et turiststed som Juelsminde Havn ved vi jo aldrig hvor mange gæster, der kommer forbi, siger Tina Sindberg Nielsen, som passer den nye sæson-gesjæft.

Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan

100.000 pandekager om året

Travlhed med Pandekagebilen og på Pandekagestedet i Juelsminde giver nok at lave hjemme i køkkenet, hvor parret selv blander pandekagedejen, snitter grøntsager og svitser kødfyldet.

- I princippet kunne vi godt købe en færdig dej, men vi vil gerne vide præcis, hvad indholdet er, og vi står inde for alle råvarer, siger Claus Nielsen.

Alene i årets absolut travleste weekend - omkring St. Bededag - havde Pandekagebilen 21 konfirmationer på programmet, og forbruget af hjemmelavet pandekagedej løb op i 520 liter. Med 450 arrangementer om året bliver det til 20.000 kuverter svarende til 100.000 pandekager eller et sted mellem 20-25 kubikmeter bland selv-dej i alt.

Til at hjælpe sig med arrangementerne har Pandekagebilen 20-25 ansatte på freelance-basis. Medarbejderne er i alderen fra 20-55 år, og alle forpligter sig til at tage minimum 10 vagter om året. Vagtplanen lægger de ansatte selv ved online at melde til på de job, hvor der mangler hænder.

- Det er lige fra studerende til andre selvstændige, som gerne vil tjene lidt ekstra i weekenderne. Vi har også en medarbejder i Randers, som arbejder hver anden weekend. Han har både fuldtidsjob og familie ved siden af, men han bruger det at arbejde hos os som sit frirum, forklarer Tina Sindberg Nielsen.

Knus til glade medarbejdere

Størrelsen på forretningen - eller forretningerne - er parret godt tilfreds med.

- Kapacitetsmæssigt er vi, hvor vi stadig synes, at det er sjovt, og det må ikke blive for fabriksagtigt. Syv biler og et spisested er fint, og vi er opmærksomme på, at vi ikke kommer til at gabe over for meget.

- Det er også vigtigt for os at have et tæt forhold til vores ansatte, og det skal også altid være sjovt at komme på arbejde for dem, fordi det smitter af på kunderne, siger Tina Sindberg Nielsen.

De driver cateringsvirksomheden fra privatadressen i Falling, så de kan være hjemme og alligevel tage godt imod medarbejderne, når de kommer retur fra et job.

- Der er ikke noget bedre, end når de vender glade tilbage, fordi det er gået godt, og de har fået et stort knus af den tilfredse vært. Det oplevede jeg altså aldrig at få, dengang jeg arbejdede som økonomichef, slutter hun.

Pandekagen blev parrets skæbne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce