Populær kommune er løbet tør for erhvervslokaler

Der er mangel på erhvervslokaler i Odder. Foto: iris

Populær kommune er løbet tør for erhvervslokaler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye virksomheder popper op i en fart, så Odder kommune har svært ved at følge med efterspørgslen på erhvervslokaler. Især lokaler i størrelsen 100-200 kvadratmeter er der mangel på, fortæller erhvervschef Karsten Geertsen fra Udvikling Odder.

Erhvervschef Karsten Geertsen fra Udvikling Odder har et problem. Et luksusproblem. Den populære kommune er nemlig løbet tør for ledige erhvervslejemål, og flere virksomheder er i øjeblikket på venteliste til et sted at bo.

Derfor har erhvervschefen sendt en efterlysning ud i sit netværk med overskriften: Erhvervslejemål søges. - Der er rigtig godt gang i tingene lige nu, og akut mangler to tilflyttervirksomheder et sted at bo. Der er tale om en virksomhed fra Aarhus og en fra Silkeborg, som leder efter de rigtige lokaler, siger Karsten Geertsen.

Mange tilflyttere

Det er erhvervslokaler i størrelsen 100-200 kvadratmeter, som kommunen i øjeblikket er på udkig efter, men også de mindre lejemål er efterspurgt, for erhvervslivet i kommunen er domineret af mindre virksomheder med under fire ansatte.

Af 1100 virksomheder har de 500 én ansat, og 300 har mellem 2-4 ansatte. En del forbliver små virksomheder, men andre vokser sig store og skaber flere arbejdspladser. Det gælder en virksomhed som Protruck, som på få år er vokset voldsomt i dag tæller omkring 55 ansatte.

Mange af de nye virksomheder har rødder i Odder, men også en del tilflyttere har fået øjnene op for kommunen, som kan prale af at have den næststørste tilvækst af cvr.-numre i Business Region Aarhus.

Den udvikling ses tydeligt i Vokseværket, som er et kontorfællesskab i Vita Park, som drives af Udvikling Odder. Af de 37 virksomheder i Vokseværket, er de 16 etableret af folk fra andre kommuner.

- Tilflytterne kommer typisk fra den sydlige del af Aarhus og har opdaget Odder som et attraktivt sted at bo, siger erhvervschefen, som i perioden 2013-2015 har oplevet en stigning i antallet af nye cvr.-numre på 24 procent.

- Udviklingen er et udtryk for, at det går godt. Her er lav ledighed og en stor tilgang af nye virksomheder, siger Karsten Geertsen.

Tilflytterne kommer typisk fra den sydlige del af Aarhus og har opdaget Odder som et attraktivt sted at bo."
Carsten Geertsen, erhvervschef i Odder Kommune

Populær kommune er løbet tør for erhvervslokaler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce