Så stor er samfundsgevinsten ved socialt ansvar

Hos Hammel Furniture kom Siamed Khalil under mentor Ulla Kvists vinger, og praktikforløbet endte som en win-win-win situation for både medarbejderen, virksomheden og samfundet. Foto: Axel Schütt

Så stor er samfundsgevinsten ved socialt ansvar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ifølge online-værktøjet Den Sociale Beregner ydede Hammel Furniture som minimum et samfundsbidrag på 600.000 kroner i 2017 ved at ansætte fem medarbejdere fra kanten af arbejdsmarkedet. En indsats, der handler om kvalitet frem for kvantitet, lyder det fra direktøren.

HAMMEL: Ude i produktionen på Anbækvej er Siamed Khalil i gang med dagens dont hos Hammel Furniture.

Industriarbejderen er flygtning fra Syrien. Efter en praktikperiode på i alt ni måneder er han blevet fastansat på møbelfabrikken, og dermed er Siamed Khalil en del af et positivt regnskab i virksomheden. Samlet set sparede Hammel Furniture samfundet for minimum 600.000 kroner ifølge online-værktøjet Den Sociale Beregner som Virksomhedsforum for Socialt Ansvar (VFSA) og videns- og netværkshuset Cabi står bag.

Beregneren bygger på to simple parametre - nemlig de besparede offentlige ydelsesudgifter til forsørgelse og de øgede skatteindtægter. Afledte effekter som besparelser i form af lavere aktiverings- og sundhedsudgifter, mindre kriminalitet, færre udgifter til boligstøtte med videre er ikke indregnet. Derfor er det reelle samfundsbidrag formentlig større.

I alt forlod fem personer offentlig forsørgelse og blev ansat hos Hammel Furniture i 2017 på fuld tid, deltid eller i fleksjob. Som en del af den sociale ansvarlighed har møbelfabrikken ansat Ulla Kvist, tidligere værkfører og produktionskoordinator i huset, som mentor til at hjælpe medarbejdere fra kanten af arbejdsmarkedet til rette i virksomheden.

- Det er rigtig dejligt, at vi sort på hvidt kan se, hvad vi har bidraget med, og at vores indsats nytter noget. For os som virksomhed er det også en gevinst, for vi har brug for arbejdskraft, så alle tjener på det, når vi får flere folk i arbejde, siger Ulla Kvist.

For direktør hos Hammel Furniture, Jens-Ole Staghøj, handler virksomhedens sociale ansvar først og fremmest om kvalitet frem for kvantitet:

- Jeg har ingen drøm om, at vi skal redde hele verden fra Hammel, men vi bidrager gerne med vores del, når det gælder om at hjælpe folk i gang på arbejdsmarkedet, uanset om det ender i en fastansættelse enten her eller andre steder.

Udover Den Sociale Beregner har VFSA også lanceret en benchmarkmodel, der giver virksomheder som Hammel Furniture overblik over det antal medarbejdere, de har fået videre i job.

Så stor er samfundsgevinsten ved socialt ansvar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce