Scandic har skyhøje ambitioner på Aarhus Ø: Bygger skybar i 76 meters højde

En gårdhave - med servering - i 20 meters højde på toppen af kongresbygningen og med udsigt over vandet. Det bliver et af flere stop for folk, der tager gåturen rundt om og op ad den kommende bygning på Aarhus Ø. Illustration: BIG

Scandic har skyhøje ambitioner på Aarhus Ø: Bygger skybar i 76 meters højde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En skybar i 76 meters højde, udendørs café og plads til 2.000 konferencegæster er ambitionen i Scandics nye hotel- og kongrescenter, der åbner ved Bassin 7 på Aarhus Ø i 2022.

AARHUS: I 2022 står byens nye hotel- og kongrescenter færdigt ved Bassin 7 på Aarhus Ø.

Hotellet får 500 værelser, plads til 2.000 konferencegæster og plads til 3.500 til koncerter og lignende og er tegnet af BIG med Rune Kilden og Anders Holch Povlsen som ejere og investorer. Scandic bliver operatør på hotel- og konferencecenteret, der bliver meget mere end det.

Der bliver nemlig anlagt en café i 20 meters højde med udendørsservering, hvor der bliver offentlig og gratis adgang fra gadeplan. Derudover bliver der også adgang til hoteltoppen, hvor der cirka 76 meter oppe etableres en udkigspost med skybar, og i stueplan skal der være restauranter og andre tilbud med offentlig adgang.

På den måde forenes det store hotel med ambitionerne om masser af byliv ved Bassin 7, og hotel- og konferencecenteret bliver dermed ikke blot en destination for dem, der kommer for at bo på hotellet eller for at deltage i en konference.

- For mig bliver hoteltoppen med skybar en af de helt unikke ting, fortæller Jesper Buus, distriktsdirektør i Vest.

- Man skal helt til Hamborg for at finde noget, der minder om, og det er der, vi har fået inspirationen fra, siger han.

Det nye kongrescenter med hotel er tegnet af Bjarke Ingels Group, BIG.

Ambitionerne er store

Jesper Buus har store ambitioner for projektet.

Det nye hotel- og kongrescenter bliver med hans ord 'stort og lækkert', og et kongrescenter af den størrelse har længe manglet i Aarhus. Ja, faktisk har vi aldrig rigtig haft et.

- Vi forsøger at skabe et stort kongrescenter, som kan tage det hele på et stort niveau. Samtidig vil vi gerne lave et superfedt hotel, så det ikke kun er for kongresgæsterne, men også for dem, der 'bare' kommer for at bo her, siger Jesper Buus.

Ambitionen er at lave et multihus for alle - også beboerne på Aarhus Ø og andre, der måtte komme forbi.

- Vi tænker meget på, hvordan vi kan gøre det til gavn for dem, der bor hernede. Det skal ikke kun være for gæsterne. Det er jo en hel bydel, vi er ved at skabe, siger han.

200 nye medarbejdere

Scandic kommer til at stå for driften, og derfor skal man også ud at finde de cirka 200 medarbejdere, der kommer til arbejde på hotel- og kongrescenteret.

- Det er en stor arbejdsplads, vi skal til at skabe, fortæller Jesper Buus og suppleres af kollegaen Anne Mette Pedersen, der er HR-direktør:

- Vi skal bruge alle tænkelige funktioner. Alt i Scandic er insourced, det vil sige, at vi selv sætter personale på alle funktioner.

Scandic-kæden blev i 2017 kåret til landets bedste arbejdsplads, og generelt mærker både Jesper Buus og Anne Mette Pedersen en vis stolthed fra deres medarbejdere, der arbejder i kæden.

- Vi har en god arbejdsplads, og folk har det sjovt, når de er her. Folk vil virkelig gerne, og de er på, siger Anne Mette Pedersen.

Store byggerier tager lang tid

Der er godt fire år til hotellet skal stå færdig, og grunden til, at det tager så lang tid er, at der er tale om et stort byggeri og der er mange faser, man skal igennem.

- Jeg ville meget gerne åbne meget før, men jeg har respekt for, at der er nogle teknikker og noget, der skal være styr på først, siger Jesper Buus.

Han fortæller, at dialogen med både kommunen, erhverv og alle andre er god og konstruktiv, men at et byggeri af den størrelse bare tager tid.

- Jeg er nok den mest utålmodige. Jeg ville gerne åbne allerede i 2020, men det har jeg fået af vide, at det kan jeg godt glemme, siger han med et grin.

Scandic har skyhøje ambitioner på Aarhus Ø: Bygger skybar i 76 meters højde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce