Shoppingcenter er rykket ind på mobilen med århusiansk assistance

19.500 brugere har downloadet HerningCentrets app, som hjælper centerchef Kim Lauritsen og de 80 butikker med at gøre markedsføringen mere målrettet og effektiv. Foto: Thomas Maxe

Shoppingcenter er rykket ind på mobilen med århusiansk assistance

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En danskudviklet app hjælper med at trække kunder ind i HerningCentret. Samtidig er det blevet lettere for de 80 butikker at dele nyheder og tilbud.

HERNING: - Åh, nej! Alle andre har en app. Skal vi ikke også have én?

Man kan næsten høre stress i stemmen, og HerningCentrets centerchef Kim Lauritsen var da også underlagt et vist pres fra de 80 butikker i indkøbscentret, da mobil-apps blev populære for et par år siden.

- Alle havde fokus på apps, og jo, der var også andre indkøbscentre, som havde en app. Men så viste jeg dem til butikkerne og spurgte, om det var noget, de selv gad at bruge? Det var typisk bare en henvisning til centrets hjemmeside. Næh, jeg ville hellere vente og finde den rigtige app, fortæller Kim Lauritsen.

Det skulle vise sig at være klog at have is i maven, for han fandt den rigtige app i Aarhus, hvor it-firmaet Emplate var i gang med at udvikle en helt ny løsning til indkøbscentre. Det blev starten på et fælles udviklingsprojekt, som betyder, at HerningCentrets app nu er hentet af 19.500 tilfredse kunder.

- Vi lagde vægt på, at det skulle være noget, som gav værdi for kunderne. Man gider ikke bare at blive spam'et af tilbud fra alle mulige butikker. En teenagepige gider jo ikke have tilbud på herremode fra TøjEksperten, forklarer Kim Lauritsen.

HerningCentrets kunder får tilbud og nyheder i en ny app. Og jo, kunderne kan faktisk godt lide reklamer, hvis de bare selv må bestemme, hvornår og om hvad, forklarer centerchef Kim Lauritsen. Foto: Thomas Maxe
HerningCentrets kunder får tilbud og nyheder i en ny app. Og jo, kunderne kan faktisk godt lide reklamer, hvis de bare selv må bestemme, hvornår og om hvad, forklarer centerchef Kim Lauritsen. Foto: Thomas Maxe

App bliver passet til

HerningCentrets app samarbejder med nogle "beacons" - altså en slags fyrtårn - som kan registrere, hvor en telefon med app'en befinder sig. Det giver helt nye muligheder for centret og butikkerne.

- Når en butik lægger et tilbud op på app'en via en backend-løsning, så kan butikken bagefter se, hvor mange der efterfølgende besøger butikken og bliver der i mindst to minutter. Det beviser, at en god digital kampagne også skaber trafik i butikken, siger Kim Lauritsen.

Den første udgave af app'en blev præsenteret ved, at man lagde gul tape på gulvet i HerningCentret, og når man så stod et bestemt sted, kunne man få et særligt tilbud. Det var en sjov gimmick, men ideen fungerede ikke rigtigt.

- Kunderne følte det akavet at stå ude midt i det hele. Og de ville også gerne have mulighed for at sidde hjemme og se tilbuddene. Med den version af app'en, som vi har nu, kan vi for eksempel se, at mange bruger app'en som tidsfordriv og sidder og bladrer i nyheder og tilbud - faktisk ligesom man gjorde førhen, hvor man sad med en kop kaffe og bladrede i tilbudsavisen, fortæller Kim Lauritsen.

Stolt af samarbejde

App'en kan registrere kundernes interesse og færden i centret meget nøjagtigt, men det har ikke vakt bekymring. Tværtimod er det nødvendigt at kende brugeren for at kunne målrette tilbud og sortere alt det unødvendige fra. Det har brugerne tilsyneladende forstået.

- Vi har en bruger-rating på 4,7 ud af 5 i Apples app-store, og vi har ikke fået noget negativ feedback overhovedet. Og ud af de 19.500, som har downloadet app'en, så er der 12.000, som også bruger den aktivt og regelmæssigt. Det er helt usædvanligt, forklarer centerchefen.

Kim Lauritsen og HerningCentret optræder som reference-kunde for det aarhusianske it-firma. Det giver en del opkald fra potentielle app-kunder og nysgerrige journalister. Men det gør nu ikke noget.

- Jeg er ret stolt af, at vi har været med til at udvikle funktionaliteten i Emplate-app'en, og det er da fantastisk, hvis HerningCentret kan hjælpe nogle unge iværksættere fra Aarhus med at få succes i udlandet, siger Kim Lauritsen.

HerningCentrets app bliver i øvrigt opdateret til efteråret, hvor man fremover også kan reservere udvalgte varer hjemmefra, såkaldt "click & collect", så man er sikker på ikke at køre forgæves.

Læs mere om app'en på www.herningcentret.dk

Shoppingcenter er rykket ind på mobilen med århusiansk assistance

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce