Skatteminister besøgte platformstjeneste med ja-hatten på

Skatteministeren var godt tilfreds med, hvad han så hos Jobilant-stifter Kim Møller-Nielsen, og Karsten Lauritzen fik også et forslag til et automatisk løn- og skatteafregningssystem på cpr-numre med hjem i ministerbilen fra besøget i Skanderborg mandag 14. januar. Foto: Axel Schütt

Skatteminister besøgte platformstjeneste med ja-hatten på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den østjyske vikar-app Jobilant har løst udfordringen med, at rengøringshjælp og andre løst ansatte 'glemmer' at betale skat. Derfor kom skatteminister Karsten Lauritzen (v) forleden på anmeldt visit hos Jobilant-stifteren Kim Møller-Nielsen.

SKANDERBORG: At der bliver betalt skat behøver ikke være en saga blot i universet for platformsøkonomi.

Det er vikar-tjenesten Jobilant et mønster-eksempel på. Bag app'en står Kim Møller-Nielsen, som gik i drift med sin digitale vikarvirksomhed i Skanderborg tilbage i marts 2018, og midt i januar fik han besøg af skatteminister Karsten Lauritzen (V).

Der var tale om en anmeldt visit. Jobilant sikrer nemlig orden i økonomien hos både arbejdsgivere og arbejdstagere, som benytter sig af app'en til at finde hinanden, når der er brug for ekstra hænder.

Skatteministeren ville gerne tage ordningen i selvsyn. Derfor satte han forleden Jobilant-stifter Kim Møller-Nielsen, rengøringsfirmaet Jysk Totalservice - kunde hos Jobilant - og medarbejderen Mette Jensen - Jobtager - stævne til en snak om app'en.

- Jobilant fungerer sådan, at vi sørger for alt omkring lønkørsel fra feriepenge til A-skat. På den måde er vi garant for, at statskassen bliver tilgodeset i forbindelse med enhver transaktion, forklarer Kim Møller-Nielsen.

Jobilant
Platformøkonomisk app-tjeneste til at matche arbejdsgivere og arbejdstagere med hinanden i korttidsansættelses-forløb.Stiftet i 2017 af direktør Kim Møller-Nielsen (drift, salg og teknik), Zdenko Santini (marketing) og advokat Rasmus Thusgaad (jura).Kontor på Niels Bohrs Vej i Skanderborg.App'en har været i drift siden marts 2018

Uber-chauffører kørte sort

Netop skattebetalingen og platformstjeneste er ellers ikke kendt for at rime på hinanden. Tilbage i foråret kom det frem, at Uber-chauffører ofte kørte sort.

En kontrol dengang viste, at kun tre ud af knap 1200 chauffører havde styr på at indberette indtægterne. Rengøringsbranchen er tilsvarende også kendt som et skattemæssigt broget landskab.

- Det har flere steder vist sig, at det med skatten kan være en udfordring hos dem, der får overdraget pengene. Og inden for eksempelvis rengøring får de, der går uden om skatten en forretningsmæssig fordel, som de kan bruge til at underbyde konkurrenterne. Det var derfor, at jeg i sin tid stiftede Jobilant, fortæller Kim Møller-Nielsen.

Karsten Lauritzen var naturligvis godt tilfreds med at se en velfungerende platformstjeneste, der sikrer, at skatten bliver betalt. Og han fik også et godt råd med hjem til de folkevalgte kolleger på Christiansborg.

- Vi har oprettet et system, hvor vi indberetter løn på vegne af virksomheder med cvr-numre, men hvorfor ikke gøre det samme muligt på personer - altså cpr-numre. Det ville løse mange problemer, foreslår Kim Møller-Nielsen.

Swiper sig til ansættelse

Knap et år efter stiftelsen af vikar-app'en, hvor virksomheder og ledige hænder i bedste Tinder-stil kan swipe mellem hinanden og finde et match, lyder status på mere end 2000 medarbejderprofiler og godt 200 firmaer, der har benyttet app'en til at få løst en opgave typisk inden for bogholderi, rengøring, lagerarbejde, oprydning eller restaurantdrift.

- Det har været nemt at finde folk, der gerne vil arbejde. Det er både unge og studerende, det grå guld samt personer, som i forvejen er i en deltidsstilling, og Jobilant kunne besætte 100 stillinger om dagen, men vi skal have gjort virksomhederne mere aktive i at slå jobbene op. Det tager som regel kun 10 minutter at besætte et job i app'en, siger Kim Møller-Nielsen.

Jobilant er vokset fra Østjylland og allerede aktiv i hele landet. Jysk Totalservice og Mette Jensen fandt hinanden gennem app'en, og hun er i dag ansat i rengøringsfirmaet to dage om ugen.

Skatteminister besøgte platformstjeneste med ja-hatten på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce