Staten sælger ud af arvesølvet i Aarhus: Køb Arkitektskolen

Arkitektskolens Auditorium på Nørreport i bunden af Randersvej er oplagt at ombygge til for eksempel restaurant, dansehal, eller fitnesscenter. Auditoriet er just sat til salg. Foto: Freja

Staten sælger ud af arvesølvet i Aarhus: Køb Arkitektskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arkitektskolens auditorium på Nørresport 20 er sat til salg af staten. Prisen for de 2533 kvadratmeter erhverv skal forhandles og afhænger af, om kommunen går med til at ændre lokalplanen.

AARHUS: Staten sælger ud af arvesølvet i Aarhus. Arkitektskolens Auditorium på Nørreport 20 er sat til salg. Prisskiltet skal der forhandles om, men den offentlige ejendomsvurdering er 67 millioner kroner.

Det er Ejendomsselskabet Freja, som er ejet af staten og sælger statslige og regionale ejendomme, som under en større salgsrunde fredag sætter Arkitektskolens auditorium til salg, fordi Arkitektskolen flytter i nye lokaler på Godsbanen.

Ejendommen er tegnet af Arkitektfirmaet Kjaer & Richter og opført i 1998. Arkitektskolen, der dengang som nu lå spredt rundt omkring i byen på et hav af forskellige adresser, fik med auditoriebygningen yderligere koncentreret de større fællesfaciliteter omkring Nørreport 20.

- Auditoriet gav mulighed for at samle store dele af skolens studerende til forelæsninger i moderne rammer. Det var her også her, de studerende præsenterede deres projekter og fremlagde deres afgangsprojekt, siger Frejas direktør Carsten Rasmussen, som i 1998 var studiechef på Arkitektskolen og sad i byggeudvalget.

I lokalplanen står, at auditorie-bygningen skal bruges til offentlig virksomhed. Den side af sagen kan dog eventuelt forhandles med Aarhus Kommune, og en pris på de 2533 erhvervs-kvadratmeter vil formentlig være afhængig af, hvor langt kommunen vil strække sig. For eksempel, hvis der skal indrettes biograf. Ud over selve auditoriet byder kvadratmetrene i bygningen blandt andet på kælderareal, møderum og et højloftet rum, hvor Arkitektskolens elever har udstillinger.

Her er indgangspartiet til Arkitektskolens auditorium, som er sat til salg. Foto: Freja
Her er indgangspartiet til Arkitektskolens auditorium, som er sat til salg. Foto: Freja

Kan bruges til dansehal, fitnesscenter eller restaurant

Hvad der kommer til at ske i fremtiden i auditoriet, er op til den kommende køber, men Carsten Rasmussen har et par bud på, hvad der kan ske med ejendommen.

- Der er mange spændende anvendelser, som kunne komme i spil. Det kunne være alt fra en kulturinstitution, en fitnesskæde, restaurant eller dansehal. Ja, det kunne også være en biograf eller sågar boliger, hvis man går radikalt til værks. Jeg glæder mig til at se, hvad der kommer til at ske, slutter Carsten Rasmussen, der selvom han har siddet i byggeudvalget og været med til at opføre auditoriet, på ingen måde er vemodig over, at ejendommen nu skifter hænder.

- Vi drømte jo om at have fælles faciliteter allerede dengang. Nu får Arkitektskolen mulighed for at samle alle studerende under ét tag i stedet for at sidde spredt over hele byen på 10 adresser. Den nye skole kommer til at være en del af byens puls på en måde, vi kun kunne drømme om dengang, siger han.

Staten sælger ud af arvesølvet i Aarhus: Køb Arkitektskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce