Thomas Mogensen vil gøre det perfekte punktum til et stort udråbstegn

Thomas Mogensen og SG Flensburg-Handewitt har været lige ved og næsten et utal af gange i tysk håndbold med fem andenpladser inden for de seneste 10 år - heriblandt i både 2016 og 2017. I 2015 vandt Flensburg den tyske pokalturnering, mens sydslesvigerne har været i finalen i alt syv gange i Thomas Mogensens periode i klubben. Foto: TT News Agency/Andreas Hillergren

Thomas Mogensen vil gøre det perfekte punktum til et stort udråbstegn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Thomas Mogensen spiller sin vigtigste kamp i sit tyske håndboldliv på søndag, når Flensburg-Handewitt kan vinde mesterskabet for blot anden gang. Det er samtidig den tidligere danske landsholdsspillers sidste opgave for klubben. I 2007 forlod Odder-drengen også dansk håndbold med et mesterskab i bagagen.

Håndbold: Da Thomas Mogensen forlod dansk håndbold i 2007, fik håndboldspilleren fra Odder den bedst tænkelige afslutning med holdkammeraterne i GOG Svendborg.

Som danmarksmester for anden gang på fire sæsoner rejste playmakeren syd for grænsen - til den mægtige Bundesliga og danskerkolonien i SG Flensburg-Handewitt. Her er det siden blevet til 526 kampe for den sydslesvigske stolthed, og på søndag spiller Thomas Mogensen så sin sidste kamp på klubben med muligheden for at sætte endnu et perfekt punktum.

For i Flens-Arena kommer Frisch auf Göppingen på besøg i sæsonens sidste sværdslag, og forud for spillerunde 34 fører Flensburg efter syv Bundesliga-sejre i træk med ét enkelt point ned til Rhein-Neckar Löwen, mens landstræner Nikolaj Jacobsens Mannheim-mandskab er gået i stå i toppen med to nederlag og en uafgjort kamp ud af de seneste fem.

SG Flensburg-Handewitt har vundet det tyske mesterskab én gang tilbage i 2004, og Thomas Mogensen tøver ikke med at kalde søndagens sæsonfinale for sin vigtigste kamp i tysk håndbold nogensinde. Nok vandt han og Flensburg-klubben Champions League i 2014, men Rhein-Neckar Löwens beslutning om at sende andetholdet i samme turnering i år for i stedet at spille en ligakamp mod rivalerne fra Kiel, fortæller alt om prioriteringen på de kanter.

- Det er en kæmpestor kamp både i min personlige og i klubbens historie. Inden for den seneste uge har det udviklet sig anderledes, end vi turde håbe på. Vi fik en gave af Rhein-Neckar, da de torsdag tabte til Melsungen. Det har givet os en gylden mulighed, som vi nu skal udnytte, og det handler om at finde den rette mentale balance frem mod søndag, siger Thomas Mogensen og tilføjer, at hvis der ikke var håndboldfeber i Flensburg og omegn i forvejen, så er der det i hvert fald nu.

- Det bliver min allersidste kamp i Tyskland. Jeg har haft et langt eventyr i Bundesligaen, som indtil videre har været smukt skrevet, men nu kan det perfekte punktum altså blive skiftet ud med et stort udråbstegn.

Når Thomas Mogensen har kastet med håndbolden for sidste gang i Flensburg-Handewitt søndag hen imod klokken 17, vender han tilbage til Danmark og til de nykårende danske mestre fra Skjern Håndbold, hvor en tre-årig kontrakt venter på den 35-årige europamester fra 2012.

Udover Thomas Mogensen tæller danskerkolonien i Flensburg i dag i øvrigt også målmændene Kevin Møller og Rasmus Lind samt landsholdsspillerne Lasse Svan, Anders Zachariassen, Henrik Toft Hansen og Rasmus Lauge.

Thomas Mackeprang Mogensen
Født 30. januar 1983 i OdderProfessionel håndboldspiller

Klubber i karrieren:

Odder (1988-2002)

Viborg HK (2002-2003)

GOG Svendborg TGI (2003-2007)

SG Flensburg-Handewitt (2007-2018)

Skjern Håndbold (2018 - kontrakten gælder fra 1. juli og tre år frem)

Meritter:

Europamester med Danmark i 2012. Nummer to ved VM i 2011 og nummer to ved EM i 2014. Har spillet 106 landskampe for Danmark. Debuterede i 2003 og meldte selv fra i 2014 for at fokusere på klubkarrieren.

Dansk mester med GOG Svendborg i 2004 og 2007.

Dansk pokalvinder med GOG Svendborg i 2004 og 2006.

Champions League-vinder med Flensburg-Handewitt i 2014

Vinder af Europa Cuppen for Pokalvindere med Flensburg-Handewitt 2012

Tysk pokalvinder i 2015. Nummer to i den tyske pokalturnering i 2011, 2012, 2013, 2014, 2016 og 2017

Nummer to i den tyske Bundesliga i 2008, 2012, 2013, 2016 og 2017
Thomas Mogensen satte et perfekt punktum for tiden i GOG Svendborg tilbage i 2007 med det danske mesterskab, som han her fejrer sammen med Klavs Bruun Jørgensen og med Mikkel Hansen i baggrunden. Arkivfoto: Ernst van Norde/Scanpix
Thomas Mogensen satte et perfekt punktum for tiden i GOG Svendborg tilbage i 2007 med det danske mesterskab, som han her fejrer sammen med Klavs Bruun Jørgensen og med Mikkel Hansen i baggrunden. Arkivfoto: Ernst van Norde/Scanpix

Thomas Mogensen vil gøre det perfekte punktum til et stort udråbstegn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce