30.000 passagerer hvert år


30.000 passagerer hvert år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er det antal, der vil stige af og på toget, hvis/når der bliver et trinbræt i Laurbjerg.

Men som det er offentlig kendt, så er det mere end svært at få Laurbjerg Station genåbnet. Undervejs har der været argumenter om, at skinnerne hælder for meget, at togene kører for hurtigt til at kunne stoppe der, og at det halvandet minut, en standsning varer, vil ødelægge hele køreplanen.

Favrskov Kommune søgte tidligere på året om støtte til trinbrættet fra Trafikstyrelsens pulje til projekter, der forbedrer den kollektive transport i yderområderne.

Trinbrættet vil være med til at forbedre den kollektive trafikbetjening i området og sikre hurtige forbindelser til blandt andet Aarhus og Viborg. Men indtil videre er der ikke kommet meget ud af det, og som omtalt i artiklen ved siden af har Trafikstyrelsen mange argumenter for ikke at åbne trinbrættet.

Ifølge borgmester Nils Borring (S) vil trinbrættet betyde, at borgerne får bedre muligheder for at anvende kollektiv trafik til både pendling og fritidsformål, ligesom det vil forbedre tilgængeligheden til ungdomsuddannelserne i nabobyerne.

»På længere sigt kan jernbanebetjeningen også tiltrække borgere og erhverv til Laurbjerg, så byen fastholdes som en aktiv by i udvikling,« siger Nils Borring.

I følge Favrskov Kommunes tal vil et trinbræt i Laurbjerg koste 10,8 mio. kr. Heraf har byrådet sagt, at kommunen vil betale halvdelen.

Et af succeskriterierne for projektet er, at trinbrættet skal være tilgængeligt for alle brugere, og der skal være skiftemuligheder mellem tog og bus og mellem cykel og tog. Et stort passagertal er selvfølgelig også et succeskriterium.

Få dage efter, at Favrskov Kommune sendte ansøgningen, blev Magnus Heunicke (S) udnævnt til ny transportmininister. Dermed er det den fjerde minister, som skal kigge på trinbræt-ønsket, efter at Favrskov Kommune så at sige genoplivede ideen om at lade toget standse der.

30.000 passagerer hvert år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce