41-årig kendt skyldig i adskillige overfald og voldtægter

Sagens karakter var så grov, at dommeren valgte at lukke dørene til retslokalet under hele forløbet, undtagen ved domsafsigelsen. Modelfoto: Iris/Scanpix

41-årig kendt skyldig i adskillige overfald og voldtægter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Retten i Randers fandt torsdag en 41-årig mand skyldig i en lang række anklager om blandt andet vold, voldtægt, frihedsberøvelse og våbenbesiddelse.

FAVRSKOV: En 41-årig mand fra Favrskov Kommune blev ved retten i Randers torsdag kendt skyldig i en lang række sager vedrørende voldtægt, vold, trusler og våbenbesiddelse. Manden blev dømt for i alt 16 af de 17 forhold, han sad på anklagebænken for, og straffen lød på 2 år og 6 måneders ubetinget fængsel. Manden ankede sagen til landsretten.

Blandt andet blev han kendt skyldig i flere tilfælde af grov vold og voldtægt begået mod samme kvinde. I perioden mellem december 2013 og 2017 blev kvinden ad flere omgange sparket og slået, begge dele både på kroppen og i ansigtet. Den 41-årige har også revet hende i håret, taget kvælertag på hende og slået hendes hoved ind i en væg.

Kvinden blev i samme periode tre gange udsat for forskellige typer af voldtægt begået i forbindelse med aldeles grove, voldelige overgreb. Sagen har på anklagerens opfordring derfor kørt for lukkede døre af hensyn til, at kvinden kunne lide yderligere overlast, hvilket er ret usædvanligt.

- Karakteren af de forhold, som sagen handler om, gør, at åbne døre ville kunne føre til unødig krænkelse af den forurettede. Lovens bestemmelser siger, at man i sager af den type kan vælge at lukke dørene helt, fortæller dommer i sagen, Rasmus Damm.

Den 41-årige blev i forbindelse med en af voldsepisoderne også dømt for frihedsberøvelse, i det han i 2016 skaffede sig adgang til kvindens bopæl, hvor hun lå og sov på en sofa. Manden rev den sovende kvinde så hårdt i håret, at hun faldt ned på gulvet, hvorefter han fortsatte med at slå og sparke hende. Bagefter trak han hende ud i sin bil, og kørte hende hjem til sin bopæl, hvor han fortsatte overfaldet i adskillige timer. Ved samme lejlighed truede han også med at slå kvinden ihjel, mens han tog kvælertag på hende.

Manden blev derudover også dømt for to tilfælde af vold begået mod en anden kvinde, der blev sparket flere gange i hovedet og på kroppen og holdt for munden og næsen, så hun ikke kunne trække vejret.

Da manden blev anholdt i oktober sidste år fandt politiet både en riffel og to haglgeværer på hans bopæl og i et værksted, og han blev derfor også dømt for at have brudt våbenloven.

Sagen blev anket til landsretten af den 41-årige, og det navneforbud, forsvareren fik nedlagt ved sagens start, er derfor stadig gældende.

41-årig kendt skyldig i adskillige overfald og voldtægter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce