Del maden frem for at smide væk


Del maden frem for at smide væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et nyt projekt vil sørge for, at overskudsmad gør nytte frem for at blive til skrald.

Problematikken har været kendt i mange år. I Danmark og i verden findes udsatte borgere, som kan have svært ved at have råd til den daglige kost, mens vi samtidig smider mad i tonsvis i skraldespandene. Sådan er det også i Favrskov.

Men i modsætning til landets større byer findes der her ikke nogen indsamling og uddeling af overskudsmad, men det har en borger tænkt sig at lave om på. 53-årige Jørgen Mathiesen har startet et projekt, han kalder Del Maden, som i første omgang koncentrerer sig om Favrskov, men som på længere sigt skal brede sig til flere kommuner.

»Behovet er der også i vores kommune - jeg vil tro, det drejer sig om 200-300 mennesker. Det har jeg erfaret som ekstern mentor for Jobcentret, hvor jeg har mødt masser af mennesker, som ikke har råd til mad hver dag. For eksempel var der en, der spiste én dag for så at drikke vand de to efterfølgende, inden han på fjerdedagen spiste igen,« fortæller Jørgen Mathiesen.

Sådan fik han ideen til Del maden, som ønsker at indsamle overskudsmad fra supermarkeder, restauranter og lignende, for så at dele den ud til de, der har behovet.

»I første omgang bringer jeg maden ud, men jeg kan ikke gøre det alene, så derfor søger jeg frivillige til at hjælpe mig. Og jeg vil holde det så simpelt som muligt, så vi bygger vejen i det her, mens vi kører. På længere sigt tænker jeg, at der skal være små stationer rundt i kommunerne, hvorfra maden deles ud. Så jeg håber, at flere vil starte det op, så det bliver til en kultur her i landet,« forklarer Jørgen Mathiesen.

Jørgen Mathiesen har sit eget firma, hvor han bruger det meste af sin arbejdstid. Alligevel vil han finde tid og plads til at hjælpe udsatte borgere uden at få en krone for det.

»Det har altid ligget i mig at gøre noget socialt og at være aktiv frem for at snakke om det. Og der er absolut ingen, der skal tjene penge på det her - hverken mig eller de butikker, der donerer mad. Der kan højst blive tale om nogle enkelte udgifter til for eksempel emballage eller lignende, men det skal dækkes gennem fonde, gaver og events,« fortæller han.

Del Maden har allerede kontakt til enkelte firmaer, der vil hjælpe og desuden kontakt til Favrskov Kommune om et muligt samarbejde.

»Det kan for eksempel være en folder, der sendes ud til alle borgere på kontanthjælp for at gøre opmærksom på projektet. Herefter kan de følge med på vores hjemmeside og Facebook-side, hvor jeg vil skrive, hvor og hvornår der er uddeling,« lyder det fra Jørgen Mathiesen.

Interesserede borgere, frivillige samt butikker og lignende kan se mere på www.delmaden.dk, facebook.com/delmaden eller skrive til kontakt@delmaden.dk

Del maden frem for at smide væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce