Et frirum fra det kliniske hospitalsmiljø: Nyt familiehus på Hammel Neurocenter

I et familiehus kan forældre og søskende få et break fra hospitalslivet. Billedet her er fra TrygFondens allerede eksisterende familiehus i Skejby. Arkivfoto: Flemming Krogh

Et frirum fra det kliniske hospitalsmiljø: Nyt familiehus på Hammel Neurocenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fredag 12. januar begynder byggeriet af et familiehus ved Hammel Neurocenter, hvor forældre og søskende til indlagte børn med hjerneskade kan bo.

HAMMEL: Hammel Neurocenter blev for alvor landskendt, da DR-dokumentaren om "Pigen der ikke ville dø", Carina Melchior, rullede over skærmen tilbage i 2012.

Selv om lægerne i Aarhus ikke levnede hende nogen chancer for et værdigt liv, fightede den 19-årige kvinde sig tilbage til livet - ikke mindst med hjælp fra det højt specialiserede personale på Hammel Neurocenter.

Nu skal der bygges et nyt familiehus i tilknytning til hospitalet, så forældre og søskende til indlagte børn med hjerneskade kan lade op uden for hospitalets vægge.

Trygfonden har doneret 25,5 mio. kr. til byggeriet, der markeres fredag 12. januar, hvor 1. næstformand i Region Midtjylland, Hanne Roed (R), stikker den første spade i mulden.

- TrygFonden har givet en stor og flot donation, der betyder, at vi med det nye familiehus kan tilbyde gode og tidssvarende forhold for familier til indlagte børn. Indlæggelsen kan gøre det svært at få familielivet til at hænge sammen. Derfor er det vigtigt, at der er mulighed for overnatning og en midlertidig base for familierne, siger Hanne Roed.

Det skal familiehuset indeholde
  • TrygFondens Familiehus Hammel Neurocenter kommer til at bestå af otte lejligheder på 25-30 kvadratmeter, der bliver fordelt på soveværelse, opholdsrum, badeværelse og en terrasse.
  • Herudover kommer huset til at indeholde tre store fælles køkkener, fælles opholdsstuer og legerum.
  • I centrum af huset bliver der anlagt en skærmet gårdhave.
  • Der bliver ligeledes anlagt en udendørs legeplads og et udendørs stillerum.
  • Det er C. C. Contrator, Cubo Arkitekter og Midtconsult, der skal bygge familiehuset i Hammel

Nu er der to familiehuse

Det nye 600 kvadratmeter store familiehus ved Hammel Neurocenter skal være en oase og et åndehul fra det kliniske hospitalsmiljø for familier til indlagte børn og unge. Her bliver der plads til at pleje familielivet med leg, afslapning, motion, musik og lignende.

- Familiehuset skal være et sted, hvor forældre, søskende og det indlagte barn kan være sammen og finde styrke på et kritisk tidspunkt i deres liv og dele erfaringer med andre i samme situation, siger Trine Heidemann, underdirektør i TrygFonden

Det nye familiehus forventes at stå færdigt medio 2018, og det er i øvrigt anden gang, at TrygFonden donerer penge til opførslen af et familiehus. Det første ligger ved Aarhus Universitetshospital i Skejby.

Opdateret: I den oprindelige version af artiklen stod der, at lægerne havde dømt Carina Melchior hjernedød. Det er ikke korrekt. Trykket i hendes hjerne var så højt, at lægerne vurderede, at det formentlig ville resultere i hjernedød. Alternativt ville hun ende som en grøntsag. Heldigvis aftog trykket og ingen af delene skete. Vi beklager unøjagtigheden.

Sådan kommer det nye familiehus til at se ud. Det er C. C. Contrator, Cubo Arkitekter og Midtconsult, der skal bygge familiehuset i Hammel.

Et frirum fra det kliniske hospitalsmiljø: Nyt familiehus på Hammel Neurocenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce