Første spadestik i størrelse extra-large

Lone Glarbo (V) gravede et kæmpestort spadestik ?med bulldozeren med stor grab. Foto: Hanne Bliksted


Første spadestik i størrelse extra-large

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lone Glarbo (V) gravede med bulldozer på Elbæk Allé i Hadsten.

Så er det ganske vist, byggeriet af 33 boliger, seks aflastningspladser samt et aktivitetscenter til handicappede er startet på Elbæk Allé i Hadsten. Vejret var mere end koldt for en junidag, og vinden ruskede godt i de to Dannebrogsflag, der var sat op på byggepladsen, da formanden for Social- og sundhedsudvalget Lone Glarbo (V) mandag tog det første spadestik til byggeriet.

En del af de kommende beboere deltog ?ved første spadestik. Foto: Hanne Bliksted
En del af de kommende beboere deltog ?ved første spadestik. Foto: Hanne Bliksted

Det var dog ikke et spadestik af den normale slags. Lone Glarbo fik debut på førersædet i en bulldozer, og efter en kort instruktion gravede hun med en kæmpegrab græslaget af på en lille del af den kommende byggeplads.

Vejret med en kold og strid vind var et godt billede på de seneste måneder, hvor politikere og embedsmænd har kæmpet om at få byggestarten på plads efter en licitation, hvor billigste tilbud var 20 mio. kr. over budgettet.

Nils Borring (S) glædede sig over, at man endelig fik økonomien på plads.

»Det er ikke et prestigebyggeri, det er et sted, hvor borgerne skal bo, leve og arbejde. Det har været en spændende og grundig proces, men hvis vi lidt kækt siger, at vi trak i nødbremsen, så er det ikke meget forkert,« sagde han med henvisning til licitationen, hvor billigste tilbud i første omgang var 20 mio. kr. for dyrt.

Byggeriet koster i alt 119 mio. kr., her af skal Favrskov betale 56 mio. kr., det er syv mio. kr. mere end forventet. Men med de ekstra penge bliver der også råd til gule mursten, som ellers blev forsøgt skiftet ud med skiferplader i håb om at få økonomien på plads. Tagene på rækkehusene forbliver dog flade.

Byggeriet er det største i Favrskov Kommunes historie, det erstatter boligerne på Eriksminde i Hammel og Ellemosevej i Hadsten. Planen er, at beboerne derfra kan flytte ind til september 2016.

En del af dem deltog ved første spadestik og klappede, da Lone Glarbo steg ned fra bulldozeren. Det er entreprenørfirmaet Jakobsen og Blindkilde A/S, som skal stå for byggeriet.

Første spadestik i størrelse extra-large

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce