Frivillige Anja har mange jern i ilden

Anja Bachstein fra Thorsø har været frivillig i sit lokalsamfund mere end ti år. Foto: Axel Schütt

Frivillige Anja har mange jern i ilden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anja Bachstein fra Thorsø er frivillig i henholdsvis Thorsø Tungelund IF, i den lokale skolebestyrelse og i Favrskov Kommunes folkeoplysningsudvalg. For hende er det især tanken om at gøre en forskel for børnene i lokalområdet, der er drivkraften.

Thorsø: Anja Bachstein fra Thorsø er en af de Favrskov-borgere, der har ekstra mange bolde i luften, når det kommer til frivillighed. Hun er nemlig både formand for Thorsø Tungelund IF's gymnastikafdeling, og så er hun trampolin- og rope skippinginstruktør. Derudover er hun også med i den lokale skolebestyrelse, og som om det ikke var nok, sidder hun også i Favrskov Kommunes folkeoplysningsudvalg.

Anja Bachstein har været frivillig i sit lokalområde i mere end ti år. Det hele startede i Thorsø Tungelund IF, fordi hendes egne børn startede til gymnastik i foreningen, og hun den vej igennem hørte, at der manglede hjælpende hænder. Siden da har hun hængt ved, og i dag har hun svært ved at forestille sig en tilværelse uden de frivillige tjanser.  

- Jeg gik selv til gymnastik i min barn- og ungdom, og jeg kan helt grundlæggende godt lige idéen om, at man giver det tilbage, som man også selv har fået. Måske rykker jeg fra børneholdene til voksenholdene senere, men jeg forestiller mig i hvert fald, at jeg bliver som frivillig i foreningen længe, siger hun. 

Børnenes glæde

Anja Bachsteins frivillig-energi bliver primært brugt i Thorsø Tungelund IF. Skolebestyrelsen og folkeoplysningsudvalget "kræver jo kun en time her og der," som hun siger.

For hende handler det at være frivillig generelt om at gøre noget godt for sine medmennesker i lokalsamfundet, men skal hun sætte flere ord på, hvad det er, der driver hende, er det dog nok mest glæden hos børnene og de unge.

- Der kan være så mange årsager til at blive frivillig. Nogle gør det, fordi de gerne vil have et større socialt netværk. Nogle gør det, fordi de gerne vil gøre deres egne børn glade eller, fordi de gerne vil gøre noget godt nogle andre, siger hun.

- Det allerbedste, jeg ved, er, når børnene og de unge siger, at de bare ikke kan vente en uge med at komme ned i foreningen igen, fordi de bare har haft det så fedt. Jeg har lige afsluttet er otte ugers rope skipping, og når de 18-19-årige så kommer og siger, at de godt lige kunne tage otte uger mere, så bliver jeg simpelthen så glad, siger hun.

Frivillige Anja har mange jern i ilden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce