Hadstens nye brandstation som nybyggeri

Den gamle brandstation i Hadsten er nedslidt og skal skiftes ud. Foto: Søren Svenstrup

Hadstens nye brandstation som nybyggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Plan om at bygge ny station på Skanderborgvej i Hadsten Syd

Nyt er dyrest

HADSTEN: Hvad gør man lige med en byggegrund ved siden af en transformatorstation? Det spørgsmål ser ud til at kunne løses ved at Teknik- og miljøudvalget indstiller til byrådet, at den nye brandstation i Hadsten bygges på Skanderborgvej 3 som nabo til den nye udstykning Ginneruplund i Hadsten Syd.

En ny brandstation har længe været på ønskelisten blandt brandfolk i Hadsten, dels fordi den nuværende station på Vesselbjergvej er nedslidt, og dels fordi den med sin placering tæt på lyskrydset udgør den en fare for trafikken, når brandfolk parkerer deres biler i forbindelse med udrykning.

Der er to muligheder for placering af en ny station, nybyggeri på Skanderborgvej nr. 3 til en pris på otte mio. kr. eller ombygning af erhvervsejendommen på Skanderborgvej nr. 13 i Hadsten til godt 6,6 mio. kr. Et flertal i Teknik- og miljøudvalget peger på nybyggeri, mens Niels Kallehave (DF) mener, at brandstationen kan indrettes i den tidligere erhvervsejendom, og dermed kan der spares penge.

Formanden for udvalget Kurt Andreasen (V) glæder sig over, at der nu efter flere års snak er konkrete planer for en ny brandstation.

- Flertallet i udvalget mener, at den bedste løsning er at bygge en hel ny brandstation fremfor at bygge noget eksisterende om, selv om det er en dyrere løsning. Men så får vi noget nyt, og det er betyder også noget, når det gælder vedligeholdelsen, siger Kurt Andreasen.

Nyt eller ombygning

Beredsskabsdirektør i Beredsskab & Sikkerhed Kasper Sønderdahl ser frem til, at Hadsten langt om længe kan få en ny brandstation.

- Det er tvingende nødvendigt med en ny brandstation. Den gamle bygning er nedslidt. Portene kan ikke lukkes, og gulvet er så ujævnt, at brandbilerne ikke kan holde der længere. Vi har været nødt til at lægge en jernplade, så bilerne kan holde i garagen, siger Kasper Sønderdahl.

- Det betyder også meget i forhold til at rekruttere af brandfolk, at vi har ordentlige forhold. Både så vi kan fastholde de brandmænd, vi har og kan få nye til, tilføjer han.

Planen er at den nye brandstation skal være klar til august 2018. For år tilbage var der planer om at flytte brandstationen til de bygninger, hvor Vejdirektoratet tidligere havde til huse i industrikvarteret i den sydlige del af Hadsten, men det blev aldrig realiseret.

Kommunen forventer at kunne sælge den nuværende brandstation til en pris på omkring en halv mio. kr. Foruden brandfolkene har Favrskov Musikskole haft kontor i samme bygning indtil i denne uge. Musikskolen er netop flyttet til kulturhuset Sløjfen i Hadsten.

Det er tvingende nødvendigt med en ny brandstation. Den gamle bygning er nedslidt. Portene kan ikke lukkes, og gulvet er så ujævnt, at brandbilerne ikke kan holde der længere. Vi har været nødt til at lægge en jernplade, så bilerne kan holde i garagen.
Kasper Sønderdahl, direktør i Beredskab & Sikkerhed.

Hadstens nye brandstation som nybyggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce