Ingen løfter om trinbræt

Flere trafik- og transportministre har de seneste år besøgt Laurbjerg for at høre om trinbræt-ønsket. Arkivfoto


Ingen løfter om trinbræt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Minister vil sondere terrænet, før han beslutter, om toget skal stoppe i Laurbjerg.

»Vi arbejder fortsat med sagen.« Sådan lyder det fra formanden for Borgergruppen 'Trinbrættet tilbage til Laurbjerg' Birgit Liin efter, at hun sammen med borgmester Nils Borring og Flemming Nørgaard (V) onsdag besøgte transportminister Hans Chr. Schmidt (V) i København.

»Vi fik ikke lovning på noget, men det var et godt og konstruktivt møde, og han kunne godt huske os fra blandt andet vores foretræde for transportudvalget i foråret,« lyder det fra Birgit Liin.

Mødet varede tre kvarter, hvor man også drøftede andre trafikpolitiske emner.

»Ministeren sagde, at han mener, at grundlaget for at etablere trinbrættet er ufuldstændigt, og derfor vil han sondere terrænet, før han melder tilbage til os her i efteråret. Og det er fair nok,« tilføjer hun.

Birgit Liin har ikke opgivet håbet om at få toget til at standse i Laurbjerg, men hun erkender, at finanseringen spiller en stor rolle.

Er du optimistisk?

»Jeg er ikke pessimistisk, og vi arbejder videre med sagen,« lyder svaret.

Hans Chr. Schmidt besøgte Laurbjerg i 2011, hvor han også var transportminister. Da luftede han muligheden for, at Laurbjerg Station måske kan genåbnes i en forsøgsperiode.

Birgit Liin tager det som et positivt tegn, at ministeren tog imod Favrskov-folkene.

»Hvis ministeren ikke var interesseret, kunne han bare have sagt, at han ikke havde tid. Den besked, fik vi fra den tidligere transportminister Magnus Heunicke (S), da borgmesteren forsøgte at mødes med ham,« siger Birgit Liin.

Favrskov Kommune har hele vejen støttet borgergruppens arbejde og også afsat penge til etablering af et trinbræt.

I februar i år var Birgit Liin sammen med borgmester Nils Borring og flere andre fra Favrskov Kommune til foretræde hos Folketingets transportudvalg for at fortælle om trinbrættet.

Udvalget giver normalt ikke deres mening tilkende, men Favrskov-folkene fik dog kommentaren »I har en god sag« med hjem fra Christiansborg.

Ingen løfter om trinbræt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce