Kæmpe opbakning til whisky-drenge

Drengene bag Sall Whisky Distellery har nu midler nok til at investere i udstyr. Arkivfoto: Jacob Vestervig

Kæmpe opbakning til whisky-drenge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Salls kommende whiskydestilleri har netop afsluttet dets crowdfunding-projekt og er nu 360.000 kroner rigere.

SALL: Der er intet destilleri endnu og fremfor alt ikke en dråbe whisky. Alligevel er det lykkedes de syv kammerater, der står bag Sall Whisky Distillery, at skaffe så meget opbakning, at de nu står med 360.000 kroner i hånden udover de 244.000 kroner, som LAG Randers-Favrskov allerede har støttet projektet med.

Tirsdag sluttede destilleriets crowdfunding, hvor enhver i en periode har kunnet støtte projektet med et kontant tilskud, og indsamlingen nåede hele 28 procent over målet.

- Vi håbede på 40.000 dollars men endte med godt 11.000 dollars mere. Det er helt vildt og fantastisk, og jeg tror slet ikke, det er gået op for os endnu, at det endte så lykkeligt, siger en af idémændene bag destilleriet, Snævar Albertsson. - Vi havde en idé om, at det kunne lade sig gøre med 280.000 kroner og havde da en fornemmelse af, at der var interesse for projektet, men så meget kom helt bag på os, siger han.

Folk har sympati for projektet. Og måske også for, at vi bare er en flok helt almindelige gutter med en drøm. 

Snævar Albertsson, Sall Whisky Distellery

Englenes andel

Snæver Albertsson fortæller, at støtten ikke blot er lokal, men er fra hele landet og endda udlandet.

- Jeg er selv fra Island, hvor vi har fået en del omtale og nu også støtte. Der er desuden bidrag fra folk i lande som Tyskland, Norge og Sverige, samt både England, Skotland og sågar Israel. Vi må bare sande, at der er enorm interesse, og at folk har sympati for projektet. Og måske også for, at vi bare er en flok helt almindelige gutter med en drøm. Det er der nok mange, der kan leve sig ind i, siger han.

Snæver Albertsson forklarer, at folk med støtten har købt sig til forskellige ting som for eksempel t-shirts, muleposer, den første whisky eller en andel i et fad.

- Beløbene har så ligget betydeligt over, hvad varen egentlig koster. Man har også for 20 dollars kunnet købe en 'angel's share'. Det vil sige, at man har købt en del af den whisky, der fordamper i modningsprocessen, og når man så kommer i himlen, har man en del i whiskyen, smiler han.

Sall Whisky Destillery skal bruge omkring en million kroner for at komme i gang. De 600.000 kroner, som de syv indehavere har nu, går til udstyr, mens der skal private penge og lån til at finansiere selve bygningen, der skal opføres i Sall.

Kæmpe opbakning til whisky-drenge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce