Kommentar: På skinner - eller kun på vej


Kommentar: På skinner - eller kun på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Letbanen fra Aarhus til Hinnerup er endnu et stykke ude i fremtiden, men planerne griber allerede nu langt ind i mange folks dagligdag, fordi man endnu ikke kender den endelige linieføring.

På borgermødet i Rønbæk Idrætscenter opfordrede tidligere byrådsmedlem Svend Kjeldsen til at få lagt linieføringen klar hurtigst muligt.

»Vi laver ikke en Silkeborg,« lød svaret fra formanden for Teknik- og miljøudvalget Kurt Andreasen (V) som tegn på, at byrådet ikke har tænkt sig at gøre som i Silkeborg, hvor linieføringen af motorvejen trak ud i mange år.

Stationer af den gammeldags slags er ved at være fortid.

De flotte, gamle bygninger bruges til andre ting. For eksempel er Århus Stiftstidende og FavrskovAvisen for nylig flyttet ind i den gamle station på Østergade i Hadsten. Men selvom billetsalget for flere år siden flyttede til en nybygning, som siden blev lukket, og billetsalget nu foregår via en automat eller via internet, er der stadig folk, som kommer ind for at købe en togbillet.

Togene kører uhindret, at billetter sælges uden menneskelig kontakt, men teknikken kan togfolkene ikke altid styre. Som forleden hvor vi fra redaktionens åbne vindue kunne høre beskeden »toget er forsinket på grund af sporarbejdet på Fyn og... (en kort pause) andre mindre ting!«.

Så kunne man selv vælge, hvad der hører til i kategorien mindre ting. Men da et tog senere på dagen påkørte køer syd for Skanderborg og lammede togkørslen i flere timer midt i myldretiden var det - set med DSBs briller - formentlig en større ting, idet den også påvirkede togkørslen nordpå.

Svend Høyer eller Hoyer Motors, som Hadsten-virksomheden hedder ude i den store verden, er netop opkøbt af kapitalfonden Solix ApS. Efter sådan et opkøb kan man tænke, om virksomheden bliver i Hadsten, eller om der er andre planer. På redaktionen har vi forsøgt at få en kommentar fra Solisx ApS, men beskeden fra virksomheden er, at man af princip ikke udtaler sig om deres investeringer, men at vi er velkommen til at besøge firmaets hjemmeside for yderligere information.

Så det blev hverken vi eller læserne meget klogere af, men man kan undre sig over, at man i 2016 ikke har en informationspolitik ikke kun for at tilfredsstille pressen men i høj grad for at informere det lokalsamfund, som man er en del af.

Herrens veje er uransaglige, lyder et gammelt ordsprog, men det kan tilsyneladende også gælde information.

En borger fortæller, at der er så stor efterspørgsel på de 13 nye parcelhusgrunde i Humlehaven i Hinnerup, at Favrskov Kommune vil sætte prisen op til mindst 1,2 mio. kr. pr. grund.

Men Økonomiudvalget har endnu ikke diskuteret priser. »Som altid er der en mindstepris, og så kan folk jo byde højere, hvis de vil have en speciel grund, men vi har ikke fastsat mindsteprisen endnu,« fortæller kommunaldirektør Jan Kallestrup.

Kommentar: På skinner - eller kun på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce